"The Boy and the Heron", o poveste fantastică despre maturizare a maestrului de animaţie Hayao Miyazaki, a câştigat 12,8 milioane de dolari în weekendul de deschidere, devenind prima producţie originală anime care a ajuns în fruntea box office-ului naţional, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansarea GKids este proiectată în Imax şi în alte săli premium de format mare, ceea ce a contribuit la încasările sale record şi a ajutat la obţinerea primului loc. De asemenea, a beneficiat şi de lipsa ofertelor de pe marile ecrane, blockbusterele de sărbători precum "Wonka" şi "Aquaman and the Lost Kingdom" aşteptând încă să îşi facă debutul în următoarele săptămâni.

"The Boy and the Heron" marchează revenirea neaşteptată a lui Miyazaki pe ecrane după ce a lipsit mai bine de un deceniu - cineastul din spatele unor filme clasice precum "Spirited Away" şi "Princess Mononoke" a anunţat că se retrage în 2013, când a fost lansat precedentul său film, "The Wind Rises". "The Boy and the Heron" a rulat puţin la nivel internaţional, obţinând 84 de milioane de dolari, din care 56 de milioane de dolari din Japonia, ţara natală a lui Miyazaki.

Campionul de weekendul trecut, "Renaissance: A Film by Beyoncé", s-a prăbuşit în cel de-al doilea weekend, obţinând 5 milioane de dolari şi clasându-se pe locul şase. Este o scădere abruptă de 77%, ceea ce arată că filmul cu concerte al artistei s-ar putea să nu aibă puterea de rezistenţă a lui "Taylor Swift: The Eras Tour", care a avut încasări de aproape 180 de milioane de dolari. "Renaissance" a câştigat aproximativ 28 de milioane de dolari pe plan intern. La fel ca Swift, Queen Bey a ocolit un studio tradiţional pentru a-şi lansa filmul, apelând la AMC Theatres pentru a supraveghea distribuţia acestuia. Acest lucru îi permite să păstreze o parte mai mare din vânzările de bilete.

În timp ce "Renaissance" a coborât în top, "Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes" al Lionsgate a ocupat locul al doilea, obţinând 9,4 milioane de dolari, ceea ce a dus câştigul său intern la 135,6 milioane de dolari. La nivel global, filmul a obţinut aproape 280 de milioane de dolari. Este o cifră solidă, mai ales dacă ne gândim că prequel-ul "Jocurilor foamei" are un buget de producţie de 100 de milioane de dolari, o cifră modestă pentru un film de asemenea dimensiuni şi anvergură.

Filmul "Godzilla Minus One", produs de Toho International, şi-a continuat seria de succes, obţinând 8,3 milioane de dolari în al doilea weekend de la debut. Filmul cu monştri a ajuns la 25,3 milioane de dolari, devenind astfel filmul japonez live-action lansat în America de Nord cu cele mai mari încasări.

"Trolls Band Together", de la Universal şi DreamsWorks Animation, a ocupat locul al patrulea, cu încasări de 6,2 milioane de dolari. Încasările totale au ajuns la 83,1 milioane de dolari. Una dintre celelalte noutăţi ale weekendului, "Waitress", de la Bleecker Street: The Musical", a obţinut 3,2 milioane de dolari.

"Poor Things", de la Searchlight, a obţinut 644.000 de dolari în doar nouă cinematografe. Media sa pe sală de 72.000 de dolari este, de asemenea, cea mai bună din sezonul de toamnă al premiilor - se situează puţin în urma încasărilor per sală ale filmelor "Beau Is Afraid" (80.000 de dolari) şi "Asteroid City" (142.000 de dolari), care au fost lansate în primăvară şi vară. Comedia cu accente ieşite din comun a lui Yorgos Lanthimos, regizorul filmului "The Favourite", o are ca protagonistă pe Emma Stone şi a generat numeroase zvonuri despre Oscar de când a debutat la Festivalul de Film de la Veneţia, unde a câştigat prestigiosul Leu de Aur.

"Origin", un alt favorit al criticii, a fost lansat în versiune limitată cu 117.063 de dolari în două cinematografe. Asta înseamnă o medie pe ecran de 58.532 de dolari. Lansarea "Neon" este scrisă şi regizată de Ava DuVernay şi adaptează cartea "Caste: The Origins of Our Discontents" de Isabel Wilkerson, o examinare istorică a urii şi rasismului.

La sfârşitul săptămânii viitoare va avea loc lansarea filmului "Wonka", o privire asupra primelor zile ale producătorului de dulciuri, în care joacă Timothée Chalamet. Proprietarii de cinematografe şi analiştii cred că acest sezon de sărbători va fi mai discret decât în ultimii doi ani, când au debutat "Avatar: Calea apei" şi "Spider-Man: No Way Home" cu mega-încasări. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.