Uber a câştigat luni bătălia legală referitoare la continuarea serviciilor sale de transport în Londra, un judecător anulând o interdicţie impusă aplicaţiei de ride-hailing de către autoritatea de reglementare a transportului din capitala britanică, acordând companiei o nouă licenţă pe termen de 18 luni, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul trecut, autoritatea Transport for London a retras pentru a doua oară licenţa Uber, prima oară refuzând să reînnoiască licenţa din Londra a Uber în 2017, citând ”repetarea unor nereguli” care au pus pasagerii în pericol.

Potrivit autorităţii de reglementare, o deficienţă a sistemului Uber a permis ca şoferi neautorizaţi să îşi încarce fotografiile în conturile altor şoferi şi să transporte în mod fraudulos pasageri în cel puţin 14.000 de curse.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

Judecătorul Tan Ikram, de la Curtea de Magistraţi din Westminster, a spus că are ”suficientă încredere” că Uber ”nu mai reprezintă un risc pentru siguranţa publică”.

”În pofida deficienţelor lor istorice, consider că în prezent Uber poate deţine o licenţă de operator pentru anggajarea de vehicule private” în Londra, a afirmat Ikram în decizia sa.

Noua licenţă a Uber este valabilă pentru o perioadă de 18 luni şi este însoţită de mai multe condiţii convenite de Uber şi Transport for London.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.