Statele Unite au blocat joi importurile de la 26 de comercianţi chinezi de bumbac sau depozite, ca parte a efortului de a elimina din lanţul de aprovizionare al SUA bunurile fabricate cu munca forţată a minorităţilor uigure, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Companiile sunt cele mai recente intrări în Lista de entităţi create în cadrul Legii de prevenire a muncii forţate uigure, care restricţionează importul de bunuri legate de ceea ce guvernul american a caracterizat drept un genocid în curs de desfăşurare al minorităţilor din regiunea Xinjiang din China.

Oficialii americani cred că autorităţile chineze au înfiinţat lagăre de muncă pentru uiguri şi alte grupuri minoritare musulmane în regiunea Xinjiang de vest a Chinei. Beijingul neagă orice abuz.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Multe dintre companiile de bumbac enumerate au sediul în afara Xinjiang, dar se aprovizionează cu bumbac din regiune, a declarat Departamentul pentru Securitate Internă al SUA, într-un comunicat.

Desemnările ajută ”companiile responsabile să efectueze diligenţa necesară, astfel încât, împreună, să putem menţine produsele muncii forţate în afara ţării noastre”, a spus Alejandro Mayorkas, secretarul Securităţii Interne.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Washingtonul a restricţionat importurile de la 65 de entităţi de când a fost adoptată legea, în 2021, potrivit departamentului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.