Siemens Energy a înregistrat profit în primul său trimestru fiscal, pe fondul unei creşteri a comenzilor şi al câştigului unic din vânzarea unei participaţii la afiliatul său indian către compania-mamă Siemens, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firma germană de energie regenerabilă a raportat un profit net de 1,58 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari), determinat de vânzarea pachetului de 18% din Siemens Limited din India, pentru 2,1 miliarde de euro.

Siemens Energy a înregistrat o creştere a comenzilor cu 23,9% faţă de anul precedent, la 15,4 miliarde de euro, cu un raport între comenzi şi facturi de 2,01, împingându-şi rezerva de comenzi la un nivel record, de 118 miliarde de euro.

Veniturile au crescut cu 12,6% pe o bază comparabilă de la an la an, la 7,6 miliarde de euro, cu o performanţă deosebit de puternică observată în divizia de tehnologii de reţea a companiei.

Profitul înainte de articole speciale a oscilat la o valoare pozitivă de 208 milioane de euro, în creştere de la o pierdere de 282 de milioane de euro în acelaşi trimestru din anul anterior, când compania a fost afectată de costuri de aproximativ 500 de milioane de euro legate de calitate la filiala de turbine eoliene aflată în dificultate Siemens Gamesa.

Fluxul de numerar liber a fost negativ, de 283 de milioane de euro, provocat ”în primul rând de Siemens Gamesa, care a suferit o ieşire mare de numerar din cauza unei pierderi şi a unei acumulări de capital de lucru net operaţional într-un trimestru slab sezonier”, a spus compania.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.