Atribuţiile de preşedinte al consiliului de administraţie al producătorului de gaze Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat, vor fi preluate de Sebastian Tcaciuc, în urma unei decizii a consiliului de administraţie controlat de Ministerul Energiei, potrivit unui anunţ al companiei transmis joi bursei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sebastian Tcaciuc a fost propus în board-ul Romgaz de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), după ce a fost director al fondului de investiţii Advent International, având o experienţă de peste 12 ani în finanţe corporatiste şi investiţii.

”În şedinţa Consiliului de Administraţie Romgaz ţinută în data de 10 mai s-a luat hotărârea ca, începând cu data de 15 mai, atribuţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie Romgaz vor fi exercitate de Sebastian Gabriel Tcaciuc”, arată anunţul. 

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Tcaciuc îl înlocuieşte în funcţie pe Dumitru Chisăliţă.

În ultimii zece ani, Sebastian Tcaciuc a deţinut sau mai deţine funcţii de membru neexecutiv în consiliile de administraţie a mai multor companii, precum Nuclearelectrica, CFR SA, Regina Maria, LaborMed Pharma, Brikston Construction Solutions sau Deutek.

Romgaz a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net de 565,8 milioane lei (125,7 milioane euro), cu 16% mai mare faţă de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Acţiunile companiei se tranzacţionează pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român, cu o participaţie de 70%.

Compania are în prezent o valoare de piaţă de 12,1 miliarde lei (2,7 miliarde euro).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.