S&P Global şi-a redus marţi previziunile referitoare la creşterea economică din zona euro, cu 0,1 puncte procentuale, până la 0,7%, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi Fondul Monetar Internaţional şi-au redus recent previziunile privind creşterea economiei zonei euro, la 0,6%, respectiv 0,9%.

”Economia europeană continuă să îşi îmbunătăţească activitatea şi să îşi modereze creşterea ocupării forţei de muncă. Cu toate acestea, incertitudinea cu privire la tendinţele de productivitate şi implementarea lentă a pachetului de redresare Next Generation UE pot face ca revenirea creşterii să fie mai slabă decât ne-am aşteptat”, a spus S&P Global într-o notă.

Agenţia de evaluare financiară şi-a redus, de asemenea, prognoza de creştere a economiei zonei eurp pentru 2025 de la 1,5% la 1,3%.

Economiştii grupului se aşteaptă la trei reduceri ale dobânzii de referinţă de către Banca Centrală Europeană, în acest an, începând din iunie.

Cu toate acestea, ei văd o probabilitate mai mică de reduceri ale dobânzilor anul viitor decât se credea anterior, din cauza costurilor ridicate cu forţa de muncă, care limitează dezinflaţia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.