Compania Rompetrol Rafinare anunţă că a crescut capacitatea de stocare pentru motorină, după ce două dintre rezervoare au fost modernizate în urma unei investiţii de 6,4 milioane de dolari. Investiţia face parte dintr-un program amplu, care vizează majorarea cu 20 de procente a capacităţii de stocare a companiei. Rompetrol Rafinare are în derulare proiecte pentru reabilitarea altor două rezervoare, de reziduu de vid, cu o capacitate de 10.000 de metri cubi, respectiv distilat de vid, cu o capacitate de 5.000 de metri cubi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rompetrol Rafinare a finalizat modernizarea a două noi rezervoare din parcul de stocare al rafinăriei Petromidia Năvodari, în urma unei investiţii de aproximativ 6,5 milioane de dolari, parte a unui program general de mentenanţă, reabilitare şi modernizare a parcului de rezervoare. Proiectele au fost finalizate  în graficul stabilit şi cu respectarea tuturor normelor de siguranţă, precizează oficialii companiei.
 
”La finalul programului general, vom avea capacitatea să stocăm cu 20% mai multă motorină şi vom putea să gestionăm mai bine fluxurile de produse finite şi semifabricate”, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Florian Pop.   
  . 
Ultimul proiect finalizat a vizat reconstrucţia unui rezervor de benzină (B6), cu capacitate de 5.000 de metri cubi. Acesta a fost realizat prin utilizarea unei tehnici care a presupus folosirea de cricuri hidraulice. 
 
”Reintroducerea în flux a rezervorului, a cărui capacitate a fost crescută cu 10%, poate mări cu 25% fiabilitatea rafinăriei Petromidia, în cazul unei opriri tehnologice a instalaţiei de Hidrofinare Benzină (HB). Astfel, sunt excluse riscurile ca unitatea de producţie să aibă randamentele operaţionale afectate. Anterior, specialiştii din Rompetrol Rafinare, alături de cei din Rominserv (contractorul general al Grupului KMG International), au finalizat cu succes reconstrucţia unui rezervor de motorină (M92) de 12.720 mc – capacitate cu 20% mai mare comparativ cu specificaţiile iniţiale ale rezervorului. Odată cu reintroducerea în flux a rezervorului şi pe fondul lucrărilor constante desfăşurate în ultimii ani, capacitatea totală de stocare a motorinei, în rafinăria Petromidia, a crescut cu peste 20%, ceea ce conferă unităţii din Năvodari o mai mare flexibilitate în vehicularea produselor finite”; se arată într-un comunicat al companiei.
 
Rompetrol Rafinare are în derulare proiecte pentru reabilitarea altor două rezervoare, unul de reziduu de vid, cu o capacitate de 10.000 de metri cubi şi altul de distilat de vid, cu o capacitate de 5.000 de metri cubi.
 
Programul general de reabilitare a rezervoarelor din rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti prevede reabilitări şi construcţii pentru aproximativ 50 de rezervoare şi se va derula până în 2027, iar din 2022, de la debutul programului, compania a realizat investiţii totale de peste 10 milioane de dolari. 
 
Statul Român prin Ministerul Energiei  deţine 44,7% din acţiunile Rompetrol Rafinare SA, restul fiind deţinut, direct şi indirect, de KMG International.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.