Dezvoltatorii şi fondurile de investiţii din străinătate sunt foarte interesaţi să investească în piaţa rezidenţială din Bucureşti, pe care o consideră una cu un potenţial mare de creştere, însă obţinerea de informaţii legate de planurile urbanistice este o mare provocare, în condiţiile în care primăriile sunt blocate din cauza indeciziei, a declarat vineri preşedintele companiei imobiliare Regatta Real Estate, Eduard Uzunov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit agenţiei imobiliare, terenurile care au deja autorizaţii de construire, proiecte sau planuri urbanistice zonale (PUZ) sunt cele mai căutate din zona Capitalei.

 “Interesul pentru piaţa rezidenţială din Bucureşti este foarte mare, mai ales al dezvoltatorilor şi fondurilor de investiţii străine", a afirmat Uzunov, citat într-un comunicat al agenţiei imobiliare.

Pe această tendinţă, companiile imobiliare de pe piaţă încearcă să ofere terenuri cu autorizaţii şi planuri urbanistice zonale deja aprobate sau realizează PUZ-uri, însă susţin că se lovesc de mari dificultăţi în această perioadă în România. 

"Este o provocare pentru noi să avem toate aceste informaţii, în condiţiile in care primăriile sunt blocate din cauza indeciziei. Indecizia este legată de situaţia politică din România, iar consecinţa este că oricărei persoane din primărie îi este frică să semneze orice hârtie. Toţi ne spun să aşteptăm până la alegeri. Totul se tergiversează, ceea ce face foarte rău economiei", a menţionat Uzunov. 

Experţii imobiliari consideră că Bucureştiul este în pragul unor schimbări sociale şi demografice importante. În aceste condiţii, dezvoltatorii au anunţat deja proiecte importante de clâdiri de birouri mai ales în nordul Capitalei şi în zona de centru-vest.

Ca tendinţă pentru următoarea perioadă, dezvoltatorii de ansambluri rezidenţiale vor construi tot mai multe proiecte destinate clasei medii, cu suprafeţe mai mari decât cele finalizate până acum, consideră specialiştii imobiliari. 

Ultimele date publicate de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) arată că românii au început din nou să-şi cumpere case şi apartamente, anul trecut numărul de tranzacţii pe piaţa imobiliară ajungând la 890.169, cu 65.217 mai multe faţă de 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.