Sony a raportat miercuri o scădere cu 31% a profitului în primul trimestru fiscal, din cauza diviziei sale de asigurări de viaţă, dar compania a ridicat previziunile de vânzări pentru întregul an pe fondul puterii aşteptate a diviziei sale de jocuri PlayStation, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul trimestru, Sonu a obţinut venituri de 3.000 de miliarde de yeni japonezi (20,7 miliarde de dolari), faţă de 2.460 miliarde de yeni estimaţi. Aceasta reprezintă o creştere de 33% de la an la an.

Profitul operaţional de 253 miliarde de yeni japonezi  a fost peste cel de 251,24 miliarde de yeni aşteptaţi. Acesta marchează o scădere de 31% de la an la an.

Sony a declarat că profitul operaţional a suferit din cauza scăderilor semnificative ale profitului din serviciile sale financiare şi din afacerile de filme şi imagini.

Profiturile din filiala de servicii financiare a Sony au scăzut cu 61% în primul trimestru fiscal – declin pe care compania l-a atribuit modificărilor ratelor dobânzilor legate de asigurările de viaţă variabile.

În ceea ce priveşte filmele, Sony a avut o performanţă solidă cu Spider-Man: Across the Spider Verse, care a încasat 633 de milioane de dolari la box office.

Au existat şi alte filme, foarte aşteptate în acest an, care au avut rezultate mai bune, cum ar fi Oppenheimer, de la Universal Pictures, şi Barbie, de la Warner Bros.

Sony a raportat o scădere cu 6% a veniturilor şi o scădere cu 68% a profitului la divizia sa de imagini. Compania a atribuit performanţa dezamăgitoare grevelor desfăşurate de Writers Guild of America şi de alte sindicate, în semn de protest împotriva folosirii inteligenţei artificiale pentru a genera scenarii de film.

Prognoza vânzărilor PlayStation a crescut

Cu toate acestea, Sony şi-a crescut estimarea veniturilor pentru întregul an cu 6%, până la 12.200 miliarde de yeni, datorită puterii unităţii sale de jocuri PlayStation.

Sony a revizuit în urcare cu 7% previziunile sale de vânzări pentru jocuri şi servicii de reţea, la 4.200 miliarde de yeni.

Prognoza sa pentru profit a rămas neschimbată, la 270 de miliarde de yeni.

Sony anticipează un an excelent pentru afacerea sa de jocuri PlayStation.

Compania a declarat anterior că se aşteaptă să vândă un record de 25 de milioane de unităţi PlayStation 5 în anul financiar curent, care se încheie în martie 2024, comparativ cu 19,1 milioane de unităţi în anul precedent.

Sony a vândut 3,3 milioane de unităţi de PlayStation 5 în trimestrul aprilie-iunie, în creştere cu 38% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cifrele sunt mai slabe comparativ cu trimestrul încheiat în decembrie, când electronicele de larg consum tind să se descurce bine datorită perioadei de cumpărături de sărbători. Dar este încă un rezultat solid, având în vedere slăbiciunea macroeconomică care i-a determinat pe consumatori să-şi restrângă cheltuielile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.