Producătorul sucurilor Tymbark a pierdut un proces intentat Comisariatului Judeţean Prahova pentru protecţia Consumatorilor care, în urma unui control de anul trecut, a amendat compania cu 30.000 de lei, obligând-o să nu pună pe piaţă aproape 700.000 de litri de sucuri depozitate în condiţii improprii, într-o curte, la soare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul privind pierderea procesului de către compania care produce sucurile Tymbark a fost făcut, marţi, pe Facebook, de către şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor din regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu.

Acesta a scris că firma Maspex România SRL a pierdut şi pe fond, dar şi în apel un proces intentat instituţiei, după ce aceasta a descoperit o cantitate mare de sucuri depozitată necorespunzător.

”Ca urmare a  controlului desfăşurat de CJPC Prahova în data de 17.08.2022 la operatorul economic  SC Maspex România SRL-Vălenii de Munte (producător  al sucurilor Tymbark),  s-a constatat că în curtea acestuia se afla depozitată în aer liber, sub acţiunea directă a razelor soarelui, o cantitate însemnată de băuturi răcoritoare (sucuri), nerespectându-se astfel condiţiile de păstrare şi depozitare stabilite chiar de către operatorul economic. Prin urmare,  instituţia noastră a aplicat o sancţiune contravenţională reprezentând amendă în valoare de 30 000 lei, dispunând totodată măsura de oprire definitivă de la comercializare şi retragere din circuitul consumului uman a cantităţii de  698 940 litri sucuri, în valoare de aproximativ 250 000 euro”; a scris Ion Iordăchescu.

Procesul prin care SC Maspex România SRL a contestat amenda şi decizia comisarilor de la Protecţia Consumatorilor s-a judecat pe fond la Judecătoria Vălenii de Munte şi în apel la Tribunalul Prahova.

Ambele instanţe au  respins acţiunea companiei, sancţiunea aplicată şi măsura  privind interdicţia de vânzare a celor aproape 700 000 de litri de sucuri fiind executorii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.