Prysmian România, unul dintre cei mai importanţi producători de cabluri din ţară şi din Europa, a deschis un birou la Bucureşti, în spaţiul de coworking Mindspace din zona Pipera. Investiţia totală în Centrul de Excelenţă IT Prysmian se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro pentru o perioadă de 6 ani, din care 7,5 milioane de euro reprezintă un ajutor de stat din partea statului român, obţinut în 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prysmian România, unul dintre cei mai importanţi producători de cabluri din ţară şi din Europa, a deschis un birou la Bucureşti, în spaţiul de coworking Mindspace din zona Pipera”, anunţă compania.

În spaţiul Prysmian din zona de coworking Mindspace din Bucureşti vor lucra şi angajaţii Prysmian ce sunt stabiliţi în Capitală. Astfel procesele fabricilor Prysmian vor fi mai eficient administrate şi acest lucru va scuti atât timpul pierdut cu deplasarea la Slatina, dar şi va ajuta la creşterea productivităţii. În biroul din Bucureşti vor putea lucra 30 de persoane, angajaţi ai Centrului de Excelenţă, dar şi angajaţi ce se află in tranzit.  

”Decizia de a deschide acest spaţiu de birouri vine atât din dorinţa de a fi alături de colegii noştri, de a le oferi condiţii mai bune de lucru, dar şi de a putea fi alături de partenerii noştri, care doresc să afle mai multe despre Prysmian, fără a mai fi nevoie de deplasarea la Slatina, unde deţinem cel mai avansat centru de producţie din Europa pentru cabluri telecom.
Ştim cu toţii că interacţiunea între oameni are un impact mai mare decât orice call sau orice întâlnire virtuală, iar astfel dorim să oferim cele mai bune condiţii pentru cei care doresc să descopere produsele noastre şi universul Prysmian”, a declarat Daniela Burca, COO Prysmian Romania.

Investiţia totală în Centrul de Excelenţă IT Prysmian se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro pentru o perioadă de 6 ani. Din aceştia, 7,5 milioane de euro sunt parte a unui ajutor de stat din partea statului român, obţinut în 2022.

”Suntem încântaţi să vedem investiţii italiene importante în România şi iată de ce este important să avem companii ca Prysmian în acest mediu economic. Prysmian este importantă pentru dezvoltarea relaţiilor dintre Italia şi România si prezenţa companiei pe piaţa internaţională. Sunt bucuros că am fost aici şi Prysmian, prin activităţile sale cruciale pentru noul trend economic la nivel mondial, va continua să fie mai prosperă”, a declarat E.S Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România.

Biroul de la Bucureşti este o extindere a Centrului de Excelenţă în IT din Slatina, locul de unde sunt administrate toate procesele digitale ale fabricii. În acest  Centru de Excelenţă specialiştii şi dezvoltatorii de soluţii SAP sau dezvoltatori IT se pot pregăti la cele mai înalte standarde. În acelaşi timp, personalul Centrului de Excelenţă va putea accesa diferite programe şi oportunităţi din cadrul întregului Prysmian.

”Faptul că suntem aici, în România, nu este o măsură de reducere a costurilor, ci de a aprecia înalta specializare în IT a românilor. Construim aici un Centru de Excelentă, pentru că credem în România şi potenţialul ei. Oamenii care vor lucra cu noi, vor lucra la nivel mondial, alături de colegi din California, Germania sau Noua Zeelandă. Suntem prezenţi în mai mult de 50 de ţări, iar astfel se va putea vedea cât de important este Centrul de Excelenţă pe care îl dezvoltăm, pentru inovarea întregului grup”, a declarat Giovanni Cauteruccio CIO & CDO Prysmian.

Prysmian este lider mondial în industria sistemelor de cabluri în domeniul energiei şi telecomunicaţiilor. Cu mai mult de 150 de ani de experienţă, compania are vânzări de depăşesc 10 miliarde de euro anual, aproximativ 33.000 de angajaţi în peste 50 de ţări şi 108 fabrici. Acesta operează în afacerile de cabluri subterane şi submarine şi sisteme de transmisie şi distribuţie a energiei electrice, de cabluri speciale pentru aplicaţii în multe industrii şi cabluri de medie şi joasă tensiune pentru sectoarele de construcţii şi infrastructură. Pentru industria telecomunicaţiilor, Prysmian produce cabluri şi accesorii pentru transmisie de voce, video şi date, oferind o gamă largă de fibre şi cabluri optice şi de cupru şi sisteme de conectivitate. Prysmian este o companie publică listată pe Bursa italiană la indicele FTSE MIB.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.