Preşedintele francez Emmanuel Macron consideră că sectorul bancar european are nevoie de o consolidare mai mare, chiar dacă asta înseamnă că o bancă majoră din Franţa va fi cumpărată de o rivală europeană, a spus el într-un interviu acordat luni Bloomberg, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Macron pledează de mult timp pentru o uniune europeană a pieţelor de capital, argumentând că actuala fragmentare a sectorului bancar din regiune este un obstacol pentru dezvoltarea regiunii.

Întrebat dacă, de exemplu, ar fi dispus să accepte vânzarea Societe Generale din Franţa către Santander din Spania, Macron a spus: ”A face tranzacţii ca europeni înseamnă că avem nevoie de consolidare ca europeni”.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

Macron a spus că nu ar fi fericit dacă compania petrolieră franceză Total şi-ar muta listarea principală în Statele Unite, dar a remarcat că până acum există doar zvonuri.

Comentariile lui Macron au venit în aceeaşi zi în care a primit directori generali de companii din întreaga lume la summitul anual ”Alege Franţa” de la Palatul Versailles.

Aceştia s-au angajat să investească un total de 15 miliarde de euro (16,17 miliarde de dolari) în economia franceză, un record pentru acest eveniment.

Preşedinţia franceză a declarat că investiţiile includ 56 de proiecte de afaceri diferite şi ar putea duce la crearea a 10.000 de locuri de muncă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.