Pokemon Company a anunţat miercuri că dezvoltă Pokemon Sleep, o aplicaţie care va monitoriza somnul jucătorilor şi foloseşte datele obţinute pentru joc, aceasta urmând să fie lansată anul viitor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dorim să transformăm somnul în divertisment”, a declarat Tsunekazu Ishihara, director general al Pokemon Company, care ajută la gestionarea francizei Pokemon, la un eveniment din Tokyo.

La acelaşi eveniment, compania Nintendo a anunţat că dezvoltă un succesor al dispozitivului de monitorizare a somnului Pokemon Go Plus, care permite utilizatorilor că prindă Pokemoni fără să folosească smartphone-urile.

Jocul de realitate augmentată pentru smartphone-uri Pokemon Go, dezvoltat de compania Niantic din San Francisco, a devenit un fenomen mondial după lansarea acestuia în 2016, jucătorii ieţind pe străzi să vâneze Pokemoni.

Pokemon Company a fost înfiinţată prin investiţii din partea companiilor de jocuri Nintendo, Game Freak şi Creatures.

Cu produse pornind de la jocuri video la filme şi jucării moi, Pokemon este un concurent al culturii imperiului Disney.

Platforma de jocuri Nintendo Game Boy a fost lansată în 1996, cu două titluri Pokemon. De atunci, jocurile Pokemon au contribuit la vânzare a peste 340 de milioane de console la nivel mondial.

Pokemon Sleep va utiliza date precum durata somnului şi momentul trezirii, pentru a schimba jocul, deşi Pokemon Company nu a explicat care va fi schimbarea.

Aplicaţia ar putea extinde atractivitatea Pokemon dincolo de utilizatorii de jocuri, la piaţa serviciilor de monitorizare a sănătăţii, care este în creştere.

Nintendo a încercat să atragă fanii Pokemon Go pentru dispozitivul său de jocuri hibrid Switch, cu două jocuri pentru începători Pokemon Let’s Go, din care a vândut peste 10 milioane de unităţi până la sfârşitul lunii martie. Alte două titluri de jocuri Pokemon vor fi lansate la sfârşitul acestui an.

Atractivitatea Pokemon la nivel global este reflectată de succesul filmului Pokemon Detective Pikachu, care a realizat vânzări de peste 120 de milioane de dolari în America de Nord.

O continuare a jocului Detective Pokemon pentru consola Nintendo 3DS va fi lansată pentru dispozitivul Switch, potrivit Pokemon Company.

La evenimentul de miercuri de la Tokyo, partenerul chinez NetEase, care va lansa o versiune locală a jocului mobil Pokemon Quest, a mai anunţat că intenţionează să aducă mai multe jocuri Pokemon în China.

Nintendo lucrează cu compania chineză de jocuri Tencent Holdings pentru lansarea dispozitivului Switch în China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.