Pierderile Rompetrol Rafinare, membru al Grupului KMG International, au crescut de aproape patru ori în primul trimestru, la 14,045 milioane dolari, de la 3,78 milioane dolari în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor transmise marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cifra de afaceri netă a scăzut cu 9%, în primele trei luni, la 856,83 milioane dolari, de la 943,44 milioane dolari în perioada similară a anului trecut.

"Grupul Rompetrol Rafinare a atins în trimestrul I 2019 o cifră de afaceri consolidată brută de peste 1,1 miliarde dolari, fiind în scădere cu 6% faţă de trimestrul I 2018, fiind negativ influenţată de cotaţii de piaţă mai mici comparativ cu perioada similară a anului trecut şi de un volum de vânzări mai mic, în trimestrul I 2019. Rezultatele consolidate ale companiei, în ceea ce priveşte EBITDA şi rezultat net, au fost afectate de volatilitatea ridicată a mediului de piaţă al petrolului şi gazelor naturale în perioada respectivă, determinând în principal o presiune semnificativă asupra marjelor brute de rafinare în trimestrul I 2019, scăzand substanţial faţă de referinţa comparativă a perioadei similare din 2018 (35,1 dolari/t comparativ cu 44,5 dolari/t în trimestrul I 2018)", arată raportul.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Compania administrează rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti.

Rompetrol Rafinare şi-a propus să depăşească pragul de 6 milioane de tone de materii prime procesate.

Pentru 2019, la nivelul Rompetrol Rafinare a fost aprobat un buget de investiţii de peste 63 de milioane dolari, din care peste 50 de milioane dolari vor fi folosiţi pentru lucrări de îmbunătăţire, mentenanţă şi conformare la principalele instalaţii din Petromidia.

La finalul lunii martie, segmentul de distribuţie al Rompetrol Downstream cuprindea 926 de puncte de comercializare (staţii proprii, staţii partener şi staţii mobile).

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.