Peste 60 de state donatoare au promis ajutoare de urgenţă de circa 3,4 miliarde de dolari pentru 5 milioane de refugiaţi din Venezuela care au fugit în alte ţări din America Latină pentru a scăpa de criza economică declanşată sub regimul preşedintelui Nicolas Maduro, transmite Reuters.
Criza din Venezuela este una dintre cele mai grave crize umanitate din lume şi a fost înrăutăţită de pandemia de coronavirus, mulţi oameni neavând acces la servicii de sănătate şi la apă curentă.
În pofida tensiunilor sociale în creştere din Venezuela, mii de muncitori migranţi venezueleni vor să revină acasă din ţări pornind din Columbia şi până la Chile, după ce şi-au pierdut locurile de muncă în urma restricţiilor legate de COVID-19.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Situaţia refugiaţilor şi migranţilor venezueleni s-a înrăutăţit şi mai mult. Impactul COVID-19 este dramatic pentru ţările din America Latină şi Caraibe şi i-a împins pe venezuelenii care trăiesc acolo într-o spirală a sărăciei şi disperării”, a declarat Înaltul Comisar pentru Refugiaţi al ONU Filippo Grandi, într-o conferinţă a donatorilor organizată de Canada, Spania, Norvegia, Uniunea Europeană şi Naţiunile Unite, prin videoconferinţă şi transmisă pe YouTube.
Ministrul spaniol de Externe Arancha Gonzalez a spus că au fost anunţate contribuţii totale de 2,79 de miliarde de dolari din partea guvernelor şi a băncilor de dezvoltare şi donaţii de 653 de milioane de dolari.
”Cetăţeni ai Venezuelei...nu sunteţi singuri”, a spus Gonzalez.
Venezuela, care este într-o criză economică gravă chiar dacă are cele mai mari rezerve de petrol dovedite din lume, are 1.177 de cazuri de COVID-19 confirmate, dar organizaţia Human Rights Watch a anunţat că numărul real este în mod sigur mai mare.
Organizaţiile de caritate şi nonguvernamentale au mai avertizat că sprijinul de urgenţă pentru COVID-19 acordat ţărilor care găzduiesc venezueleni nu trebuie să reducă programele de ajutoare externe pentru oamenii cei mai vulnerabili în timpul pandemiei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.