Operatorul american de cinematografe AMC Entertainment a atras fonduri de aproximativ 250 de milioane de dolari, finalizând vânzarea de acţiuni luni, pe fondul unui interes reînnoit pentru acţiunile meme, declanşat de revenirea pe reţelele de socializare a ”Roaring Kitty”, iar titlurile sale au urcat marţi cu 90%, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

AMC a vândut 72,5 milioane de acţiuni, într-o ofertă de acţiuni pe care a lansat-o pe 28 martie. Compania a vândut acele acţiuni la un preţ mediu de 3,45 USD pe unitate, înainte de comisioane.

Acţiunile AMC au crescut cu 90% marţi, în urma ştirilor despre vânzare, şi tranzacţiile au fost întrerupte din cauza volatilităţii, la un moment dat.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Acţiunile companiei au început luni tranzacţiile la 3,52 USD, în creştere cu aproximativ 21% faţă de închiderea de vineri, ceea ce probabil că a determinat AMC să finalizeze vânzarea de acţiuni la aceste preţuri ridicate.

Pe măsură ce tranzacţiile de luni au continuat, preţul acţiunilor AMC s-a dublat, ajungând la un vârf intraday de 5,88 USD pe unitate. Acţiunile au încheiat sesiunea de luni în creştere cu peste 78, la 5,19 USD pe unitate.

”Roaring Kitty” a revenit în centrul atenţiei după ce a redevenit brusc activ pe reţelele de socializare, potrivit Fox Business. Celebrul comerciant cu amănuntul de meme, identificat pe scară largă ca Keith Gill, şi-a întrerupt pauza de aproximativ trei ani a contului său ”Roaring Kitty” X, duminică seara, cu o imagine înfăţişând un jucător de jocuri video aşezat şi înclinat în faţă. Înainte de asta, cea mai recentă postare a lui pe X a fost în iunie 2021.

Postarea de duminică şi numeroasele clipuri video ulterioare cu care şi-a inundat cronologia luni au fost urmate de creşterea puternică a acţiunilor GameStop şi ale altor aşa-numitelor ”acţiuni meme”, care au înregistrat creşteri masive ale preţurilor acţiunilor. Titlurile GameStop au urcat la rândul lor, marţi, cu 70%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.