O emisiune de drepturi de preemţiune a Lufthansa, de 2,14 miliarde de euro, a atras un sprijin puternic din partea investitorilor, oferind un motiv de optimism companiilor din sectorul călătoriilor care vor să depăşească efectele crizei provocate de Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a anunţat miercuri că emisiunea sa de drepturi a fost subscrisă în proporţie de 98,36% de către investitori şi că restul acţiunilor vor fi plasate în curând pe piaţa deschisă.

Banii vor fi folosiţi pentru rambursarea unei părţi din ajutorul guvernamental de 9 miliarde de euro primit de compania anul trecut pentru a putea traversa pandemia de Covid-19, care a avut ca efect preluarea unei participaţii la grup de către Fondul de Stabilizare Economică.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Lufthansa este una dintre cele câteva companii aeriene şi de călătorii care au atras numerat şi intenţionează să obţină fonduri pentru a rezista în cea mai sdificilă perioadă din ultimele două decenii.

Compania britanică easyJet a finalizat recent o emisiune de drepturi în valoare de 1,2 miliarde de lire sterline, în timp ce grupul de turism TUI intenţionează să lanseze în următoarele săptămâni o emisiune de drepturi de 1,1 miliarde de euro. Air France îşi analizează opţiunile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.