O citaţie a lui Donald Trump către NBCUniversal, parte a grupului Comcast, pentru materiale legate de un documentar recent despre starul porno Stormy Daniels, a fost blocată vineri de judecătorul care conduce procesul penal al fostului preşedinte al SUA din 15 aprilie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul Juan Merchan a spus că afirmaţia lui Trump conform căreia Daniels şi NBC au conspirat pentru a lansa filmul în apropierea procesului, pentru a-i face rău, nu este susţinută.

”Citaţia sa şi cerinţele din aceasta reprezintă însăşi definiţia unei expediţii de pescuit”, a scris judecătorul într-un ordin judecătoresc.

Nici avocaţii lui Trump, nici NBCUniversial nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Trump este acuzat că a muşamalizat plata de 130.000 de dolari a fostului său avocat Michael Cohen către Daniels pentru tăcerea ei înainte de alegerile prezidenţiale din 2016 cu privire la o întâlnire sexuală pe care spune că a avut-o cu Trump în 2006.

Candidatul republican la preşedinţia din 2024 a pledat nevinovat pentru 34 de acuzaţii de falsificare a documentelor de afaceri şi neagă orice astfel de întâlnire cu Daniels, al cărui nume real este Stephanie Clifford.

Documentarul, ”Stormy”, a fost lansat pe serviciul de streaming al NBC Peacock pe 18 martie.

Procesul era programat iniţial să înceapă pe 25 martie, dar Merchan l-a amânat cu trei săptămâni după ce Trump a acuzat că procurorii de la biroul procurorului districtual din Manhattan încercau să nu îi pună la dispoziţie dovezile legate de Cohen.

Mai târziu, judecătorul a constatat că această îngrijorare este lipsită de fond.

În ordinul de vineri, Merchan a scris că Trump a citat NBC pe 11 martie pentru documente legate de data premierei procesului şi orice compensaţie pentru Daniels.

NBC i-a cerut pe 20 martie lui Merchan să blocheze citaţia şi a spus că Daniels nu are dreptul să aprobe conţinutul documentarului sau momentul lansării, se arată în ordin.

Trump se confruntă, de asemenea, cu alte trei acuzaţii penale, dar acestea nu au încă termene ferme de proces.

Asta înseamnă că procesul legat de banii daţi lui Stormy Daniels, de la tribunalul statului New York din Manhattan, ar putea fi singurul care va merge în judecată înainte de revanşa sa aşteptată cu preşedintele democrat Joe Biden la alegerile din 5 noiembrie.

Celelalte cazuri provin din eforturile lui Trump de a-şi inversa pierderea în alegerile din 2020 în faţa lui Biden şi de a gestiona documentele guvernamentale sensibile după ce a părăsit Casa Albă în 2021. El a pledat nevinovat şi în acele cazuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.