Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse anunţă că, vineri, au fost acordate primele garanţii de stat pentru credite aprobate în cadrul programului guvernamental Family Start.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Libra Internet Bank şi Banca Cooperatistă Jiul din Târgu Jiu sunt primele instituţii de finanţare care au transmis Fondului Român de Contragarantare SA (FRC) mai multe solicitări de garantare. Băncile care au subscris plafoanelor de garantare disponibile în 2023 care primesc şi analizează solicitările potenţialilor beneficiari sunt următoarele: CEC Bank, EXIM Banca Românească, Libra Internet Banking, Techventures Bank, Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP şi marea majoritate a Băncilor Cooperatiste afiliate acesteia”, a scris, vineri, pe Facebook, Natalia Intotero.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse afirmă că programele

StudentInvest şi FamilyStart ”sunt destinate să fie un sprijin financiar pentru studenţi sau familii prin acordarea de împrumuturi de maxim 75.000 lei, respectiv maxim 150.000 lei, cu garanţii, dobânzi şi comisioane aferente creditelor, subvenţionate de stat”.

”După modificările aduse legii, creditele cu garanţia statului şi dobândă plătită de stat sunt mai accesibile”, afirmă ministrul.

Intotero precizează că Fondul Român de Contragarantare, dar şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse vor demara o serie de prezentări şi dezbateri în centrele universitare.

”Seria întâlnirilor a debutat la Iaşi, la Universitatea  “Alexandru Ioan Cuza”, aceasta fiind urmată de cele organizate la Timişoara, Constanţa, Cluj-Napoca şi Bucureşti. La Universitatea ”Alexandu Ioan Cuza” din Iaşi a fost parafat, de altfel, primul Protocol de Colaborare Universitară pentru promovarea principiilor de finanţare responsabilă prin programul guvernamental StudentInvest”, a mai transmis ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.