Agenţia de rating Fitch a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB- pentru datoria pe termen lung în valută şi perspectiva negativă, a anunţat Ministerul Finanţelor. Ministrul Dan Vîlceanu a afirmat că aceasta "reprezintă un semnal pentru România de a continua într-un ritm susţinut politicile fiscal-bugetare, planurile de reformă şi de investiţii asumate pentru următorii ani".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Finanţelor, agenţia de rating Fitch a reconfirmat, în 22 octombrie, rating-ul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB- pentru datoria pe termen lung în valută şi perspectiva negativă.

"Decizia agenţiei reprezintă un semnal pentru România de a continua într-un ritm susţinut politicile fiscal-bugetare, planurile de reformă şi de investiţii asumate pentru următorii ani", a declarat ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Nivelul ratingului recomandat investiţiilor este susţinut de nivelul datoriei guvernamentale şi al serviciului asociat acestuia sub nivelul ţărilor din aceeaşi categorie de rating, precumşi de nivelul PIB-ului pe cap de locuitor, indicatorii de guvernanţă şi de dezvoltare a capitalului uman, precum şi de apartenenţa la Uniunea Europeană. Totodată, agenţia menţionează că aceşti factori de susţinere a ratingului sunt contrabalansaţi de deficitele gemene încă ridicate, de un nivel istoric slab al consolidării fiscale şi de nivelul relativ ridicat al datoriei externe nete.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.