Microsoft a declarat că va licenţia jocul video ”Call of Duty” (CoD) al Activision Blizzard către Sony pentru 10 ani, pentru a răspunde preocupărilor ridicate de Marea Britanie cu privire la preluarea sa de 69 de miliarde de dolari a producătorului de jocuri, conform unui document publicat de autoritatea de reglementare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Microsoft a încheiat luna trecută o înţelegere similară cu platforma de jocuri a Nvidia, în funcţie de obţinerea acceptului pentru achiziţia mult contestată.

Preşedintele Microsoft, Brad Smith, a spus că speră ca rivalul Sony, care s-a opus ferm preluării, va lua în considerare să facă acelaşi tip de tranzacţie.

Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) din Marea Britanie a declarat în februarie că acordul ar putea slăbi rivalitatea dintre Xbox-ul Microsoft şi PlayStation-ul Sony şi ar putea înăbuşi concurenţa în jocurile în cloud.

Aceasta a sugerat că ar putea fi necesare remedii structurale pentru a atenua preocupările sale, inclusiv cesionarea afacerii asociate cu ”Call of Duty”.

Sony, în răspunsul său la constatările CMA, a declarat că pachetul de remedii îi protejează pe toţi jucătorii CoD din Marea Britanie şi oferă beneficii substanţiale consumatorilor şi dezvoltatorilor.

”Microsoft propune un pachet de remedii de licenţiere care (i) garantează paritatea între platformele PlayStation şi Xbox în ceea ce priveşte CoD şi (ii) asigură disponibilitatea largă a CoD şi a altor titluri Activision pentru serviciile de jocuri în cloud”, a spus Microsoft în documentul publicat. miercuri.

Compania consideră că au fost îndeplinite criteriile pentru ca CMA să ia în considerare remedii comportamentale, cum ar fi cele oferite.

Sony, în propria sa declaraţie către CMA, a respins propunerile Microsoft, spunând că singura modalitate de a menţine concurenţa în console şi jocuri în cloud este blocarea tranzacţiei sau propunereaa unui remediu structural, cum ar fi ca Microsoft să vândă CoD.

Cea mai mare preluare efectuatăre vreodată în domeniul jocurilor video, anunţată în ianuarie anul trecut, se confruntă cu obiecţiii ale autorităţilor de reglementare din Statele Unite şi în Europa.

Analiştii se aşteaptă ca Microsoft să obţină aprobarea antitrust a UE prin oferta sa de acorduri de licenţiere către rivali, au declarat trei persoane familiare cu chestiunea pentru Reuters, la începutul acestei luni, ajutând compania să depăşească un obstacol major.

CMA se va pronunţa asupra acordului pe 22 aprilie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.