MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a anunţat vineri că achiziţionează un nou pachet de 40% din banca de celule stem Stem Cells Bank din Timişoara, una dintre cele mai moderne bănci de celule stem din sud-estul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

“În 2015, anunţam intrarea pe un nou segment de business, odată cu demararea procesului de achiziţionare a pachetului majoritar din Stem Cells Bank, iar decizia de a cumpăra un alt pachet de 40% reprezintă un pas firesc în dezvoltarea business-ului nostru. Odată cu integrarea acestui serviciu am putut oferi soluţii complete pentru mamă şi copil în regim propriu, la momentul actual având un total de peste 24.000 de naşteri în cele trei maternităţi ale noastre”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi director general al MedLife.

Stem Cells Bank a fost inaugurată în anul 2010 la Timisoara şi este banca de celule stem cu cel mai modern sistem de procesare din România, bazat pe tehnologia Biosafe Sepax 2, şi totodată singura bancă privată de celule stem din regiunea Balcanică ce foloseşte această tehnologie, prin care prelucrarea şi izolarea celulelor stem este complet automatizată, orice risc de contaminare în laborator fiind eliminat.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

De asemenea, MedLife mai preia încă trei procente şi din grupul Genesys Medical Clinic din Arad, unul dintre cei mai mari operatori privaţi de servicii medicale din zona de vest a României, compania deţinând la momentul actual pachetul de 58%. MedLife Genesys Arad include un spital de mari dimensiuni, maternitate, ambulatoriu şi laborator.

De-a lungul anilor, MedLife Genesys a dezvoltate mai multe centre medicale în oraşele Deva, Hunedoara, Petroşani, Drobeta Turnu Severin şi Târgu-Jiu, în timp ce anul trecut a fost inaugurat centrul de radiologie şi imagistică medicală, fiind singurul centru din Arad care dispune de un echipament radiologic digital. Din 2010 până în prezent, MedLife a finalizat 15 achiziţii, fiind operatorul cu cea mai mare expertiză pe acest segment de activitate.

Extinderea puternică a MedLife vine în condiţiile în care compania s-a listat în decembrie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) prin vânzarea a 8,84 milioane de titluri, ceea ce reprezintă 44% din pachetul total de acţiuni ale companiei, mutare prin care V4C Eastern Europe Holding a ieşit din acţionariat. Compania a reuşit să strângă din piaţă 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitorii privaţi pentru acţionarii care au ieşti din companie. Pachetul majoritat al companiei MedLife este deţinut de familia Marcu.

MedLife, care concurează pe o piaţă românească a serviciilor medicale private cu reţele precum Regina Maria, Medicover sau Sanador, beneficiază de tendinţa pacienţilor cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din România, marcate de corupţie, servicii de calitate slabă şi proastă administrare. MedLife a raportat în primul trimestru al acestui an un profit net de 4,23 milioane lei, în creştere cu 15,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri a crescut în primele trei luni din acest an cu 26%, la 146,9 milioane lei, de la 116,2 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Compania are o valoare de piaţă de 723,3 milioane lei (160,7 milioane euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.