Furnizorul de servicii medicale MedLife a anunţat un un avans de 33% al cifrei de afaceri în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 400 milioane de lei, pe fondul unui avans înregistrat pe toate liniile de business.
”Astfel, cel mai mare a avans a fost înregistrat de clinici, care au raportat o creştere de 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, urmate de spitale, cu o creştere de 40% faţă de primele şase luni ale anului 2017. Clasamentul continuă cu laboratoarele, farmaciile şi divizia de corporate”, se arată în comunicat.
Preşedintele grupului MedLife, Mihai Marcu, a subliniat că, în primul semestru, compania a înregistrat peste 34.000 de pacienţi.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
“Suntem multumiţi de rezultatele obţinute. În primele şase luni ale anului în curs am înregistrat peste 750.000 de vizite în clinici, peste 2,9 milioane de analize procesate şi peste 34.000 de pacienţi care au beneficiat de intervenţii complexe şi servicii de spitalizare. Trendul este confirmat şi de rezultatele obţinute de către divizia corporate unde numărul abonaţilor care au accesat serviciile noastre a urcat la 614.000”, a declarat Mihai Marcu.
Primul semestru a însemnat pentru MedLife şi achiziţia a trei operatori medicali, respectiv clinicile şi spitalul Polisano, Ghencea Medical Center şi Solomed Group.
“Achiziţia Polisano a adăugat valoare grupului, atât din punct de vedere strategic, cât şi din punct de vedere al rentabilităţii. Mai mult decât atât, complexitatea cazurilor medicale rezolvate în spitalul Polisano, dar şi echipa de medici specialişti, aduc un plus valoare sistemului nostru medical şi susţin poziţionarea nostră în zona de excelenţă medicală. Nu în ultimul rând, această achiziţie a adus la nivelul grupului know how privind activitatea medicala de radioterapie MedLife, devenind astfel singura companie integrată la nivel naţional care oferă aceste servicii”, a declarat Mihai Marcu.
Adiţional proiectelor de achiziţie, în primul semestru MedLife a continuat planul de investiţii în retehnologizarea clinicilor, dar şi în exitinderea unităţilor spitaliceşti existente. Astfel, pe partea de tehnologie, compania a investit în achiziţionarea a 6 aparate de RM (rezonanţă magnetică) ajungând astfel la un total de 12 echipamente de acest gen la nivel naţional. Pe partea de spitale, MedLife a a demarat lucrările pentru extinderea a trei unităţi spitalicesti: Humanitas Cluj, Life Memorial Hospital Bucureşti şi Spitalul MedLife Braşov.
”Vom continua să investim în proiecte de amploare atât pe partea de tehnologie medicală cât mai ales pe partea de digitalizare şi online – credem că am ajuns în etapa în care este nevoie să ducem experienţa pacientului român la un nou nivel. Totodata, în calitate de lider al medicinii private româneşti, ne-am dori o mai mare predictibilitate din partea autorităţilor înainte de operarea unor schimbări legislative precum cele care au dominat mediul economic în ultimul an. În egală măsură, salutăm deschiderea Ministerului Sănătăţii faţă de colaborarea cu spitalele private, anunţată zilele trecute”, spune Mihai Marcu.
Pentru cea de-a doua jumătate a anului 2018, reprezentaţii MedLife îşi propun să menţină ritmul accelerat de dezvoltare al companiei, creşterea proiectată fiind de peste 20% faţă de 2017.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...