Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), îşi va încheia mandatul în ianuarie 2020, iar acesta a declarat luni pentru News.ro că nu va candida pentru un nou mandat, nici de preşedinte, nici de membru în Consiliu şi precizează că a fost solicitat de companii private româneşti care sunt listate la bursă sau care intenţionează să se listeze să le ajute să-şi crească valoarea prin intermediul bursei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am fost votat de acţionari două mandate - de câte patru ani. Îmi expiră mandatul la finele lunii ianuarie 2020", a declarat luni pentru News.ro Lucian Anghel.

Întrebat unde anume va pleca după ce va părăsi conducerea BVB, el spune că va anunţa la momentul potrivit.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Am fost solicitat de companii private româneşti care sunt listate la bursă sau care intenţionează să se listeze să le ajut să-şi crească valoarea prin intermediul bursei având în vedere experienţa şi expertiza acumulată în piaţa financiară şi de capital", a adăugat el.

Născut în 1972, Lucian Anghel este doctor în economie şi are studii post-universitare la HEC Montreal Canada şi Georgetown University Washington.

Între 2007-2012 a fost economist şef şi director executiv al Direcţiei de Strategie şi Cercetare la BCR, iar în perioada 2012-2015 a fost preşedinte directorat şi director general al BCR Pensii. Din 2018 şi până în prezent este membru în Comitetul Audit al Federation of Euro Asian Stock Exchanges.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.