India a anunţat marţi că a semnat acorduri cu Rusia pentru viitoarele unităţi ale Proiectului de energie nucleară Kudankulam din statul Tamil Nadu, din sudul ţării, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Externe Subrahmanyam Jaishankar, aflat într-o vizită în Rusia, urma să poarte discuţii cu omologul său rus Serghei Lavrov miercuri, iar cei doi miniştri intenţionează să discute despre relaţiile bilaterale, precum şi despre conflictele din Ucraina şi Gaza şi chestiuni legate de grupuri precum BRICS.

”Astăzi, în prezenţa viceprim-ministrului Denis Manturov, am semnat câteva acorduri importante referitoare la viitoarele unităţi ale Proiectului Nuclear Kudankulam”, a spus Jaishankar marţi, la o întâlnire cu comunitatea indiană la Moscova.

Construcţia primelor două unităţi a început în urmă cu aproape două decenii, ca parte a unui proiect semnat de ambele ţări.

New Delhi şi Moscova se bucură de o relaţie strânsă de zeci de ani, iar India a refuzat să condamne Rusia din cauza războiului cu Ucraina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.