Retailerul IKEA, care deţine în România un singur magazin, le solicită clienţilor care au cumpărat bariere de siguranţă Patrull să înceteze imediat să le mai folosească şi să le aducă înapoi la magazinul din Băneasa unde vor primi înapoi suma integrală pe care au plătit-o pentru produs, chiar dacă nu mai au bonul de cumpărături, a anunţat joi compania, într-un comunicat remis News.ro,, în ca re se precizează că în România au fost vândute circa 10.000 de produse care fac obiectul rechemării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Retailerul suedez de mobilier şi decoraţiuni IKEA recheamă produsele menţionate după ce a primit sesizări în legătură cu barierele Patrull care se pot deschide pe neaşteptate şi pot permite căderea copiilor pe scări.

„Deşi au trecut testele pentru standardele în vigoare, în urma unei investigaţii realizate de un laborator extern, s-a observat că sistemul de închidere al barierelor de siguranţă nu funcţionează întotdeauna corect şi poate fi riscant pentru copiii mici”, a precizat compania. 

IKEA a realizat o investigaţie care a arătat că, odată ce bariera a fost deschisă, există situaţii în care mecanismul de fixare nu revine la poziţia corectă de închidere.

În acest fel, produsul nu-şi mai îndeplineşte rolul de protecţie şi poate permite tocmai producerea incidentelor pe care ar trebui să le prevină, au constatat reprezentanţii companiei. 

"De fiecare dată când primim un indiciu legat de un posibil risc de siguranţă legat de un produs, luăm măsuri. Nu putem accepta posibilitatea de accidentare în timpul jocului şi, ca măsură imediată de precauţie, retragem barierele de siguranţă Patrull”, a afirmat Maria Thörn, un manager din cadrul IKEA, citat în comunicatul companiei. 

În magazinul Ikea din Bucureşti au fost vândute 10.083 de astfel de bariere, care nu se mai găsesc în prezent în magazin. Pe plan mondial, IKEA a vândut peste 2,8 milioane de bariere care fac obiectul rechemării. 

Compania Ikea a mai rechemat două produse de la începutul anului şi până acum: bazele de lampadar şi de veioză Gothem, din cauza riscului de şoc electric, şi pelerina de liliac Lattjo, după ce trei copii au avut urme şi zgârieturi în zona gâtului în timpul jocului.

Grupul suedez a deschis în 2007 primul şi singurul  magazin din România, situat în nordul Bucureştiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.