Grupul german E.ON a anunţat joi că obţine 2 miliarde de euro din obligaţiuni, o sumă suplimentară de 500 de milioane de euro fiind pentru investiţii ecologice finanţate din obligaţiuni verzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E.ON a emis trei tranşe de obligaţiuni cu un volum total de 2 miliarde de euro. Nivelul ridicat al cererii a permis E.ON să îşi asigure condiţii favorabile de dobândă pentru toate termenele de maturitate: obligaţiuni în valoare de 1 miliard de euro, cu termenul de maturitate în aprilie 2023, cu o rată fixă a dobânzii de 0,375%; obligaţiuni în valoare de 0,5 miliarde de euro, cu termenul de maturitate în februarie 2028, cu o rată fixă a dobânzii de 0,750%; obligaţiuni verzi în valoare de 0,5 miliarde de euro, cu termenul de maturitate în august 2031, cu o rată fixă a dobânzii de 0,875%", arată grupul într-un comunicat.

E.ON este deja cel mai mare emiţător de obligaţiuni corporative verzi din Germania.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Emisiunea de obligaţiuni verzi de miercuri, în valoare de 500 de milioane de euro, se intenţionează să fie utilizată pentru a finanţa proiecte de infrastructură sustenabilă şi de eficienţă energetică, aducând volumul de obligaţiuni verzi scadente ale E.ON la 4,6 miliarde de euro.

Sumele din celelalte două tranşe se intenţionează a fi utilizate pentru prefinanţarea acţiunilor minoritare de la innogy.

"Prin această tranzacţie, ne finanţăm cu succes o parte din achiziţia acţiunilor minoritare de la Innogy, pe care ne aşteptăm să o încheiem în lunile care vin. Tranşa verde ne ajută să ducem şi mai departe tranziţia energetică în Europa şi merge mână în mână cu comunicarea pe care am făcut-o deja, conform căreia vom investi încă 500 de milioane de euro în modernizări ale infrastructurii energetice care să fie prietenoase faţă de mediu", spune Marc Spieker, directorul financiar al E.ON.

Tranzacţia a fost executată de către un consorţiu de bănci internaţionale. Barclays, BofA Securities, Commerzbank şi Société Générale au îndeplinit rolul de intermediari activi.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.