Groupama Asigurări a anunţat, luni, că volumul total al primelor brute subscrise a depăşit 1 miliard lei în anul 2018, înregistrând o creştere de 8,7% faţă de anul precedent, în condiţiile unui ”context de piaţă dificil”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concomitent, compania a înregistrat un profit operaţional de 44 milioane de lei, însă raportează o contribuţie IFRS de 9 milioane de lei, pe fondul evenimentelor excepţionale care au marcat piaţa de asigurări in 2018. Evoluţia rezultatelor companiei este preconizată a fi peste ritmul pieţei în această perioadă.

Directorul general al Groupama Asigurări, François Coste, consideră că firma a depăşit un nou prag în 2018, în condiţiile unui context de piaţă dificil.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

“A fost un an dificil şi prin prisma provocărilor climatice, care au afectat segmentul agro, precum şi din perspectiva multiplelor evenimente care au marcat piaţa. Suntem, astfel, cu atât mai bucuroşi să fi atins o nouă piatră de hotar în ceea ce priveşte rezultatele financiare şi privim încrezători către consolidarea acestor rezultate în 2019”, a declarat François Coste.

Segmentul asigurărilor non-viaţă a avut o contribuţie majoră la rezultatele totale, înregistrând o creştere de 9% faţă de anul precedent şi ajungând la 970,4 milioane lei. Dintre acestea, avansuri de două cifre au avut asigurările RCA (+16,5%), alte asigurări non-viaţă, precum cele de răspundere civilă, răspundere a transportatorului şi de călătorie (12,6%), reconfirmând potenţialul acestor segmente, potrivit companiei.

”Creşteri considerabile au fost ȋnregistrate şi de segmentele Casco şi Property. Astfel, primele pe segmentul CASCO s-au majorat cu 7,8%, creşterea fiind în continuare susţinută de înmatriculările de maşini noi şi având o contribuţie semnificativă din partea canalului Leasing. În acelaşi timp, în contextul extinderii serviciilor Groupama Asigurări pentru segmentul Property (excluzând Agro), acesta a înregistrat o evoluţie pozitivă faţă de anul trecut (+7,7%), atingând valoarea de 175,1 milioane lei şi având contribuţii echilibrate atât din partea asigurărilor pentru persoane fizice, cât şi a celor pentru persoane juridice”, se arată în comunicat.

Totodată, linia asigurări de persoane (viaţă, sănătate & accidente) a avut o contrbuţie de 70 milioane lei (+6,8%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.