Gigantul suedez de mobilă IKEA a decis să-şi lichideze unitatea din Rusia, societatea cu răspundere limitată IKEA Dom, reducându-şi şi mai mult operaţiunile după o prezenţă de peste un deceniu în ţară, a arătat marţi un document corporativ, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de mărci de consum şi-au suspendat operaţiunile în Rusia după ce Moscova a trimis zeci de mii de militari în Ucraina pe 24 februarie, printre companiile care au anunţat planuri pentru o ieşire definitivă aflându-se H&M, IKEA şi Nike.

IKEA, cel mai mare brand de mobilă din lume, şi-a închis magazinele în martie şi a declarat că va vinde fabrici, va închide birouri şi îşi va reduce forţa de muncă de 15.000 de oameni din Rusia.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Grupul Ingka, proprietar de magazine IKEA şi unul dintre cei mai importanţi proprietari de centre comerciale din lume, şi-a menţinut, totuşi, deschise mall-urile sale ”Mega” din Rusia.

Luni, IKEA şi-a încheiat ultimele vânzări online, care fuseseră redeschise în iulie.

Potrivit datelor înregistrate marţi în baza de date Spark a agenţiei de presă Interfax, a companiilor ruseşti, Ingka Holding Europe B.V. a decis să lichideze IKEA Dom, la care este unicul proprietar.

IKEA Dom a fost înfiinţată în iulie 2006.

În iunie, Grupul Ingka a declarat că este deschis să se întoarcă în Rusia într-o zi, dar că în prezent nu există condiţii.

Ingka Group nu a răspuns imediat, marţi, la o solicitare a Reuters pentru un comentariu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.