Comisarii de la Protecţia Consumatorului Timişoara au oprit temporar activitatea a două restaurante din Timişoara şi au dat amenzi de 20.000 de lei, după ce au găsit, în urma unui control, gândaci care se plimbau peste alimente, mâncare alterată şi mizerie de nedescris în bucătării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit ANPC Timisoara, cele două restaurante sunt; SC Opt condimente SRL-Restaurant Merlot şi SC Banatski Papi SRL-Restaurant Yugoslavia
 
”Principalele abateri de la legislaţie constate: prezenţa insectelor vii şi moarte în blocul alimentar(bucătărie); produse preparate şi materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformităţii acestora; diverse preparate cu modificări organoleptice; nerespectarea condiţiilor de depozitare recomandate de producător; spaţiu de preparare insalubru; spaţii de depozitare,refrigerare ,congelator neigienizate; legume fructe depreciate; materii prime în afara datei limite de consum”, a transmis ANPC Timişoara.
 
 
În urma controlului au fost date două amenzi în valoare totală de 20.000 de lei şi un avertisment.
 
De asemenea, a fost dispusă oprirea temporară de prestări servicii pană la remediere pentru ambele unităţi şi oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea de la consumul uman al  produselor neconforme.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.