Banca Naţională a României (BNR) a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4,5195 lei/euro, aproape identic cu cel din şedinţa precedentă, în timp ce dolarul a cedat uşor teren în faţa principalelor valute, după aprecierile din ultimele zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, BNR a afişat un curs de 4,5194 lei/euro.

Stabilizarea cursului valutar vine după ce aprecierea puternică a dolarului din ultimele zile s-a oprit miercuri, reducând presiunea asupra monedelor emergente, aşa cum este considerată şi cea românească. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a cedat uşor teren, de la 4,3502 lei - nivel maxim istoric - până la 4,3442 lei. 

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a scăzut la 4,2258 lei, de la 4,2287 lei în şedinţa precedentă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.