Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,4978 lei, în scădere cu amai puţin de 1 ban (0,1%) faţă de cotaţia precedentă, după ce moneda naţională a beneficiat de deciziile Curţii Constituţionale privind Legea dării în plată, spun analiştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,5037 lei/euro.

Leul s-a oprit din depreciere după deciziile Curţii Constituţionale, care a declarat neconstituţionale mai multe prevederi ale Legii dării în plată. Aprecierea leului a fost, însă, limitată de conjunctura externă. 

"Deşi ar exista argumente pentru a sprijini ideea unor câştiguri pentru leu, apetitul pentru risc la nivel global este secătuit de faptul că randamentul titlurilor de stat ale SUA la 10 ani a urcat la maximul din luna mai", arată un raport ING, publicat vineri. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat uşor, de la 4,1263 lei până la 4,1238 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a scăzut cu peste 1 ban, până la 4,1452 lei, de la 4,1564 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.