Elon Musk a declarat joi că startupul său de inteligenţă artificială (AI) xAI lansează Grok, concurent al ChatGPT, pentru abonaţii Premium+ ai platformei de socializare X, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk a făcut anunţul într-o postare pe X, fără a mai dezvălui detalii despre lansare.

Luna trecută, el a spus că, de îndată ce Grok va ieşi din testarea beta timpurie, va deveni disponibil pentru abonaţi.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Pe măsură ce mai mulţi agenţi de publicitate se îndepărtează de platforma de microblogging, miliardarul a insistat asupra reducerii dependenţei companiei de publicitate şi şi-a îndreptat atenţia asupra abonamentelor şi a le face mai atractive.

El chiar intenţionează să transforme X într-o ”super aplicaţie”, oferind o gamă largă de servicii abonaţilor săi, de la mesagerie şi reţele sociale până la plăţi peer-to-peer.

 Musk a lansat xAI în iulie, ca răspuns la eforturile Big Tech în AI, pe care le-a criticat pentru cenzura excesivă şi lipsa măsurilor de siguranţă adecvate.

Marile companii de tehnologie, inclusiv Microsoft şi Google, parte a grupului Alphabet, se întrec pentru a lansa produse bazate pe inteligenţă artificială, după ce chatbot-ul OpenAI, ChatGPT, a atras imaginaţia companiilor şi utilizatorilor la nivel global.

Musk a cofondat OpenAI în 2015, dar a demisionat din consiliul companiei în 2018.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.