Europarlamentarul Corina Creţu aminteşte sâmbătă, într-o postare pe Facebok, că, în urmă cu opt ani, în calitate de Comisar european pentru Politică Regională, a aprobat prima etapă a unui proiect major în valoare de aproximativ 52 de milioane de euro, pentru construirea şoselei de centură a municipiului Suceava

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În 27 aprilie 2016, acum opt ani, în calitate de Comisar European pentru Politică Regională, am aprobat prima etapă a unui proiect major în valoare de aproximativ 52 de milioane de euro, din care aproape 44 de milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru construcţia şoselei de centură a municipiului Suceava„, scrie Corina Creţu pe Facebook.
Ea precizează că acest proiect major a fost cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial „Transport” al României, în cadrul axei prioritare 1 „Modernizarea şi dezvoltarea axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil şi integrării acestuia cu reţelele de transport ale UE”.
La acel moment, Corin Creţu afirma că  investiţiile prin fondurile structurale în sisteme de transport rămân o prioritate pentru Comisia Europeană.

„Este şi cazul centurii ocolitoare a municipiului Suceava, care va asigura conexiuni mai bune pentru transportul local şi internaţional, ajutând în acelaşi timp participanţii la trafic să circule în siguranţă, dar şi să economisească timp”, spunea ea.

Şoseaua de centură a Sucevei a fost inaugurată în 2019.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.