Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu a declarat la conferinţa In the News. Energy că liberalizarea completă a pieţei de energie, estimată a fi finalizată la sfârşitul anului viitor, ar putea crea noi riscuri, putând apărea firme de furnizare a energiei care ar încasa tarifele finale şi ar putea intra apoi în insolvenţă în mod fraudulos. Nicolescu a adăugat că România are multe instituţii energetice de care nu a auzit nimeni şi care nu lucrează între ele şi că foarte multe direcţii din cadrul Comisie Europene nu au habar de ce se întâmplă în sectorul energetic din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei: ANRE are 300 de angajaţi din care lucrează doar 30, restul sunt ”prieteni de la partid care au lipit afişe”

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) are în prezent circa 300 de angajaţi, dar din care lucrează şi ”duc greul” numai 30, care ar trebui multiplicaţi, restul sunt ”prieteni de pe la partid care au lipit afişe”, a declarat marţi fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu, la conferinţa ”In the News. Energy”, organizată de către agenţia de presă News.ro.

Fostrul ministru consideră că trecerea ANRE în subordinea Parlamentului, pe care a susţinut-o, s-a dovedit o măsură cu efecte proaste. 

”Înainte erau 200 şi lucrau 30. Acum sunt 300 şi lucrează tot cei 30. Deci aş vrea-o pe doamna Mânecuţă (Maria Mânecuţă, director general în cadrul ANRE, n.r.), pe domnul Tobescu (Florin Tobescu, şef serviciu Direcţia Relaţii Internaţionale, n.r.), pe domnul Alicuş (Viorel Alicuş, director general în cadrul ANRE, n.r.), pe cei care duc greul acolo, aş vrea să-i multiplicăm. Şi să am 300 de Alicuş, Mânecuţă, nu tot felul de prieteni de pe la partid care nu şi-au găsit loc de muncă, care le-au lipit afişele şi hai acum să-i angajăm pe la ANRE”, a spus Nicolescu.

Fost ministru al Energiei: Mi-e teamă că pot apărea firme de bloc de furnizare de energie, care încasează tarifele şi intră apoi în insolvenţă

Liberalizarea completă a pieţei de energie, estimată a fi finalizată la sfârşitul anului viitor, ar putea crea noi riscuri, putând apărea firme de furnizare a energiei care ar încasa tarifele finale şi ar putea intra apoi în insolvenţă în mod fraudulos, a declarat marţi fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu, la conferinţa ”In the News. Energy”, organizată de către agenţia de presă News.ro.

Fostul ministru consideră că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) ar trebuie să informeze în mod corect consumatorii asupra tuturor riscurilor înainte de finalizarea procesului de liberalizare totală a preţurilor, care ar trebui să aibă loc la finalul anului 2017.

”Trebuie o atenţie sporită pentru licenţele de furnizare. Mi-e teamă că pot apărea firme de bloc, care achiziţionează un portofoliu de clienţi, încasează tarifele finale, după care intră în insolvenţă”, a afirmat Nicolescu. 

Procesul de liberalizare din domeniul energiei înseamnă că fiecare consumator, casnic sau industrial, poate să negocieze singur preţul pentru gaze, iar autorităţile nu mai pot interveni în stabilirea preţurilor.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei: România are multe instituţii energetice de care nu a auzit nimeni şi care nu lucrează între ele. "Fac pariu că nu ştiţi că există Agenţia Nucleară"

Foarte multe direcţii din cadrul Comisie Europene nu au habar de ce se întâmplă în sectorul energetic din România sau înţeleg foarte puţin din ce se întâmplă, deşi România are foarte multe instituţii energetice de care nu a auzit nimeni, a declarat marţi fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu, la conferinţa ”In the News. Energy”, organizată de către agenţia de presă News.ro.

CEZ România: Susţinem liberalizarea treptată a pieţei energiei, dar trebuie protejaţi consumatorii vulnerabili

Decizia de liberalizare treptată a pieţei energiei din României a fost bună, dar consumatorii vulnerabili trebuie protejaţi, a declarat marţi directorul general al CEZ România, Martin Zmelik.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei: Am vorbit cu bulgarii şi cu ungurii să facem o centrală nucleară comună

Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu a declarat marţi că a vorbit în trecut cu oficiali din Bulgaria şi din Ungaria pentru a realiza, în comun, o centrală nucleară comună cu România şi care să acopere nevoile de electricitate ale întregii regiuni.

Lulache, Nuclearelectrica: Nu ştiu dacă avem nevoie de o strategie energetică, dar România are nevoie de o viziune pe termen lung în energie

România nu ar avea neapărat nevoie de o strategie energetică la nivel naţional, dar are nevoie de o viziune pe termen lung în domeniul energiei, pentru că industria energetică are nevoie de planuri şi strategii pe termen lung, a declarat marţi directorul general al Nuclearelectrica, compania care administrează centrala nucleară de la Cernavodă, Daniela Lulache.

Ministerul Energiei va desemna în perioada următoare compania care va negocia înfiinţarea fondului de investiţii cu kazahii de la KazMunaiGaz

Ministerul Energiei va desemna în perioada următoare compania care va negocia înfiinţarea fondului de investiţii de 1 miliard de dolari, fond la care statul român trebuie să se asocieze împreună cu KazMunaiGaz International, fostul grup Rompetrol, a declarat marţi secretarul de stat în Ministerul Energiei, Aristotel Jude, la conferinţa ”In the News. Energy”.

Zhangulov, KMG International: Marea problemă în România este birocraţia, înseamnă risipă de energie şi timp

Regimul fiscal din România este unul avantajos, dar marea problemă o reprezintă birocraţia excesivă, care înseamnă risipă de energie şi timp, iar investiţiilor în proiecte viitoare ar putea avea de suferit, a declarat marţi vicepreşedintele KMG International, grupul care deţine Rompetrol, Azamat Zhangulov.

Stratan, Ropepca: Companiile energetice nu vor avea acces la noile tehnologii dacă regimul fiscal nu este unul atractiv

Regimul fiscal aplicat companiilor din sectorul energetic trebuie să devină mai atractiv, altfel România nu va reuşi să atragă noi investiţii şi noi tehnologii în acest domeniu de activitate, în contextul în care rata de recuperare a zăcămintelor petroliere în România este de 25-30%, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA), Artur Stratan.

Director Transgaz: Asistăm la o rescriere a hărţii energetice a Europei; se visează la multe proiecte, dar foarte puţine se vor realiza

Harta energetică a Europei se rescrie şi există foarte multe proiecte şi concepte, care de fapt sunt doar nişte visuri, foarte puţine din aceste proiecte energetice se vor realiza, a declarat marţi Ciprian Alic, director în cadrul transportatorului naţional de gaze Transgaz, la conferinţa ”In the News. Energy”, organizată de către agenţia de presă News.ro.

Ministrul Energiei: România nu trebuie să fie la "capătul lanţului trofic" din energie, trebuie să înregistreze un salt tehnologic

România trebuie să aibă o valoare adăugată mai mare a sistemului său energetic şi în cadrul sistemului energetic al Uniunii Europene, să fie un contributor net la politicile europene din acest sector şi să înregistreze un salt la nivel tehnologic, a declarant ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Ministrul Energiei: Peste 300 de specialişti au fost implicaţi în crearea Strategiei Energetice, securitatea energetică a fost în centrul atenţiei

Proiectul privind noua Strategie Energetică a României, la care Ministerul Energiei lucrează în prezent cu principalii actori din domeniu, a implicat peste 300 de specialişti în ultimele luni, iar în centrul preocupărilor proiectului ar trebui să fie conceptul de securitatea energetică şi evitarea sincopelor în continuitatea aprovizionării cu energie, a declarat marţi ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Ministrul Energiei, despre propunerea ANRE de liberalizare a preţului gazelor în 2016: Orice propunere trebuie fundamentată pe un studiu, altfel lansăm false dezbateri

Orice propunere de modificare a legislaţiei trebuie modificată pe un studiu de impact şi trebuie să fie în dezbatere publică, a declarat marţi ministrul Energiei, Victor Grigorescu, întrebat cum comentează propunerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), de liberalizare a preţurilor gazelor naturale pentru populaţie din acest an.

Grigorescu: În UE încep discuţiile despre remodelarea pieţei energetice, România trebuie să fie pregătită şi să contribuie cu propria viziune

În Uniunea Europeană au început discuţii pentru un nou model de piaţă a energiei, iar România trebuie să fie pregătită cu o viziune proprie, în condiţiile în care este cel mai mare furnizor de energie din regiune, şi să beneficieze de noul cadru european, a declarat marţi ministrul Energiei, Victor Grigorescu, la conferinţa ”In the News. Energy”.

Conferinţa ”In the News. Energy” deschide seria conferinţelor organizate de către News.ro

Conferinţa ”In the News. Energy” este prima conferinţă organizată de către News.ro şi deschide seria unor evenimente pe teme de actualitate din diverse domenii, pe care redacţia agenţiei de presă le propune factorilor de decizie din instituţii şi corporaţii, consultanţilor şi avocaţilor, precum şi publicului interesat să fie la curent cu evoluţia evenimentelor din jurul nostru.

La Conferinţa ”In the News. Energy” au participat, alături de ministrul Victor Grigorescu, directorul general Nuclearelectrica, Daniela Lulache, preşedintele ROPEPCA, Artur Stratan, preşedintele ARBA, Ovidiu Demetrescu, precum şi directori şi preşedinţi ai principalilor jucători din domeniul energiei.

Programul detaliat al conferinţei poate fi consultat la https://evenimente.news.ro.

Evenimentul ”In the News. Energy” a fost organizat cu sprijinul Nuclearelectrica, Enel, Petrom şi Transgaz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.