Proiectul privind noua Strategie Energetică a României, la care Ministerul Energiei lucrează în prezent cu principalii actori din domeniu, a implicat peste 300 de specialişti în ultimele luni, iar în centrul preocupărilor proiectului ar trebui să fie conceptul de securitatea energetică şi evitarea sincopelor în continuitatea aprovizionării cu energie, a declarat marţi ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La preluarea funcţiei de ministru al Energiei, în noiembrie 2015, Victor Grigorescu a declarat că realizarea unei noi strategii energetice a României este principala prioritate a mandatului său. 

”Noi la Ministerul Energiei am pus foarte mare accent pe deschidere, a deschide acest exerciţiu al Strategirei energetice către toţi actorii care sunt interesaţi. Am implicat un mare număr de specialişti, nu ştiu dacă numărul de 300 de specialişti cu care noi am stat de vorbă direct în toate aceste luni spune ceva. Pot să vă spun că am avut solicitări sensibil peste numărul acestor specialişti”, a spus Grigorescu, la conferinţa ”In the News. Energy”, organizată de către agenţia de presă News.ro.

Prin această strategie, Ministerul Energiei va decide ce politici publice trebuie implementate în domeniul energetic.

”Eu cred că în centrul preocupărilor pe care viitoarea Strategie energetică trebuie să îl ofere ar trebui să se afle conceptul de securitatea energetică şi conceptul de continuitate a aprovizionării. Pentru consumatorul român, fie că este casnic sau industrial, este relevant să nu existe sincope în continuitatea aprovizionării”, a mai spus ministrul Energiei.

În prezent, sistemul energetic românesc se află într-o perioadă de transformare, în care decidenţii din domeniu trebuie să evite repetarea greşelilor din trecut, cosideră oficialul. 

”Ne dorim să producem cât mai mult din surse regenerabile. Producem o mare parte din energia pe care o consumăm din surse regenerabile, iar modul cum am sprijinit sectorul fotovoltaic sau eolian repreyintă o lecţie învăţată. Dacă nu învăţăm lecţia asta, nu facem decât să continuăm o zonă de eşec a politicilor publice”, a spus Grigorescu

Strategia Energetică va oferi o viziune de dezvoltare sustenabilă a ţării, care include evoluţia României către rolul de hub regional de producţie, înmagazinare şi tranzacţionare a energiei şi prevede dezvoltarea infrastructurii energetice concomitent cu introducerea de tehnologii inteligente.

Termenul limită estimativ de finalizare a Strategiei Energetice a României este 15 septembrie 2016. 

Evenimentul ”In the News. Energy” a fost organizat cu sprijinul Nuclearelectrica, Enel, Petrom şi Transgaz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.