Conducerea CFR SA transmite că rămâne deschisă dialogului social, menit să evite un blocaj pe calea ferată şi va da curs oricăror solicitpri din partea sindicaliştilor. În cazul declanşării grevei, CFR va identifica soluţii astfel încât un număr cât mai mic de călptori să fie afectat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, în urma demersului iniţiat şi anunţat public, prin intermediul unui comunicat de presă, de către anumite organizaţii sindicale privind declanşarea grevei în data de 27 noiembrie, conducerea companiei a luat act de intenţia partenerilor sociali privind acest conflict de muncă”, a transmis, joi, CFR, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, ”în măsura în care organizaţiile sindicale afiliate înţeleg să îşi valorifice acest drept conferit de prevederile legale, conducerea CFR SA, prin direcţiile de specialitate, nu poate, în această perioadă, decât să analizeze şi să identifice cele mai optime soluţii privind asigurarea traficului feroviar, astfel încât, în perioada conflictului social, să fie afectat un număr cât mai mic de trenuri şi, implicit, de călători”.

Conducerea companiei transmite că direşte în continuare ”un dialog constructiv cu partenerii sociali, un dialog destinat aplanării situaţiei şi identificării tuturor soluţiilor legale economice şi financiare prin care drepturile salariaţilor companiei să fie respectate”. 

”În ultimii doi ani, toate măsurile privind eficientizarea activităţii companiei, implementate de actuala echipă managerială, au avut drept scop menţinerea unor relaţii de muncă echitabile în rândul angajaţilor, un cadru normal şi legal de funcţionare a companiei, precum şi o stabilitate socială în rândul salariaţilor. În acest context, aşa cum am declarat şi în luna septembrie, în urma grevei de avertisment organizată de o parte a salariaţilor noştri, protestul este un drept al salariaţilor, însă responsabilitatea noastră, din poziţia de management, este ca împreună cu partenerii sociali să găsim cea mai bună soluţie pentru a ieşi din acest impas”, a declarat Ion Simu-Alexandru, director General al CFR SA.

Acesta anunţă că, în următoarele zile, ”conducerea companiei va onora oricâte întâlniri vor solicita partenerii sociali”.

”Singurul scop este ca împreună să identificăm de comun acord soluţia necesară pentru a evita declanşarea unei greve, care să afecteze mii de călători, dar şi pe operatori economici care ultilizează calea ferată. Mizând pe responsabilitatea profesională a liderilor de sindicat, dar şi a salariaţilor reprezentanţi, am convingerea că împreună vom reuşi să identificăm soluţia necesară care să asigure în acelaşi cadru atât respectarea drepturilor salariaţilor, dar şi evitarea declanşării unui conflict de muncă”, a mai transmis directorul companiei.

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane, afiliată la Blocul Naţional Sindical, a anunţt că, începand cu data de 27 noiembrie, declanşează greva propriu-zisă la nivelul Companiei Naţionale de Cai Ferate CFR SA, ca urmare a nesoluţionării revendicărilor ce formează obiectul conflictului colectiv de muncă.

Pe perioada grevei va fi asigurată o treime din activitatea normală în conformitate cu prevederile legale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.