Combinatul chimic Chimcomplex a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net de 118,27 milioane lei, de la o pierdere de 17,33 milioane lei în primul trimestru din 2020, iar cifra de afaceri a crescut cu 62%, la 497 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, a început puternic anul 2021 şi raportează pentru primul trimestru un profit net de 119 milioane de lei şi o cifră de afaceri de 497 milioane de lei. Rezultatele primului trimestru se încadrează în prognoza de creştere sustenabilă a companiei. În primele 3 luni din 2021 Chimcomplex a realizat producţii record, evidenţiindu-se în mod special volumele din fabrica de polioli cât şi confirmarea poziţiei de cel mai mare producător naţional de hidrogen”, arată un comunicat al companiei.

Producţia lunară de polioli a depăşit pentru prima dată în istoria combinatului de la Râmnicu Vâlcea 10.000 tone pe lună, iar acest trend va continua tot anul.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

“Sinergiile dintre cele două combinate Borzeşti şi Oltchim au generat o EBITDA în creştere. Chimcomplex a lucrat la capacitate maximă pentru a produce polioli, pe fondul creşterii vânzărilor la nivel naţional şi internaţional. Rezultatele puternice din primul trimestru ne-au oferit lichidităţi suplimentare pe care le-am folosit pentru a face investiţii şi rambursări anticipate ale datoriilor. Suntem încrezători în viitorul nostru şi continuăm să facem investiţii semnificative pentru a ne susţine planurile pe termen lung”, a declarat Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex.

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

Compania are o capitalizare de 2,15 miliarde lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.