Lucrările la centura oraşului Târgu Mureş au fost reluate după o pauză de aproape un an, timp în care au fost blocate de judecătorii Curţii de Apel, potrivit unui comunicat publicat luni de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul iniţial de execuţie pentru centura de 11,6 kilometri a oraşului Târgu Mureş, în valoare de 134,8 milioane lei fără TVA, a fost semnat în iunie 2014 cu firma de construcţii Copisa Constructora Pirenaica, proiectul fiind cofinanţat din fonduri europene alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 în proporţie de 85%.

Din cauza procesului intentat de proprietarii unor imobile afectate de construcţia centurii, în iunie 2015 a fost comunicată o hotărâre a Curţii de Apel Târgu Mureş, prin care judecătorii au decis suspendarea executării lucrării.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

CNADNR, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, a formulat recurs, iar Curtea de Apel Târgu Mureş a decis, în februarie 2016, respingerea cererii de suspendare formulată de proprietari până la soluţionarea definitivă a cauzei.

Astfel, execuţia lucrărilor a fost deblocată.

"Şi Varianta de Ocolire Târgu Mureş, ca şi alte proiecte, a fost blocată stârnind justificat nemulţumirea oamenilor. Odată cu reluarea lucrărilor de execuţie, solicit antreprenorului să se organizeze astfel încât să poată finaliza proiectul în termenul stabilit şi vom urmări împreună bunul mers al acestora", a declarat directorul general al CNADNR, Cătălin Homor, citat în comunicatul companiei.

La scurt timp de la începerea lucrărilor, în iunie 2015, a fost descoperit un sat din epoca romană a Daciei pe locul unde se desfăşurau lucrările. Pe locul unde se află şantierul existau şapte situri arheologice, iar lucrările au fost finalizate la patru dintre ele.

Din cele 31 de podeţe care trebuie terminate, sunt demarate lucrările la şapte dintre ele, acestea aflându-se în stadii de executie cuprinse între 14 - 80%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.