Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la o întâlnire cu investitori în producţia de energie verde, că Guvernul susţine accelerarea eforturilor orientate spre dezvoltarea sustenabilă a capacităţilor de producţie a energiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţii grupului EDP Renewable, între cei mai importanţi investitori în producţia de energie verde din România, au transmis reprezentanţii Guvernului.
 
Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
"Guvernul susţine accelerarea eforturilor, la nivel naţional, orientate spre dezvoltarea sustenabilă a capacităţilor de producţie a energiei şi sprijină investitorii care contribuie la această abordare strategică”, a afirmat prim-ministrul, în cadrul întâlnirii.
 
Reprezentanţii grupului EDP Renewable au menţionat că cele 750 de milioane de euro investite până acum în România au permis dezvoltarea unor proiecte majore de energie verde, cu o capacitate totală instalată de peste 500 MW.  Grupul a anunţat, cu acest prilej, că este pregătit să investească într-o producţie suplimentară de până la încă 1.000 de MW.
 
Totodată, a fost subliniată nevoia unui cadru care să permită stabilitate, predictibilitate şi sustenabilitate acestor proiecte dedicate obţinerii independenţei energetice, prin folosirea resurselor regenerabile, precum cele solare şi eoliene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.