Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că în luna martie inflaţia a fost de 6,6%, comparativ cu 7,2% în februarie, iar asta demonstrează că prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze, precum şi plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază au fost decizii corecte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cea mai importantă veste este scăderea inflaţiei pe luna martie, la 6,6%, de la 7,2%, cât era în februarie. Asta arată că prelungirea plafonării la energie şi gaze, precum şi plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază au fost deciziile juste! Şi în continuare vom lua măsurile necesare astfel încât inflaţia să continue pe acest trend descendent”, a declarat Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de joi a Executivului.

El a mai spus că „este dovada cea mai bună că stabilitatea politică la guvernare aduce stabilitate în economie”.

„Aşa am reuşit să ducem, în premieră, Produsul Intern Brut al ţării la peste 1.600 de miliarde de lei anul trecut. Iar în 2024 vom trece de 1.700 de miliarde! Acesta este efectul investiţiilor anuale de peste 100 de miliarde de lei, mai ales în infrastructură”, a conchis Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.