Şeful de personal al Casei Albe, Mark Meadows, nu se aşteaptă la un acord rapid referitor la adoptatea unui nou program de ajutoare pentru americanii afectaţi de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu sunt optimist că va fi o soluţie în viitorul foarte apropiat”, a spus Meadows la emisiunea “Face the Nation” de la televiziune CBS, în timp ce reprezentanţi ai ambelor partide se întâlnesc pentru a ajunge la o înţelegere asupra noului proiect de lege.

Democraţii se opun unui acord separat pentru a extinde unele beneficii federale pentru şomaj, pe termen scurt, în timp ce negocierile continuă pentru un pachet general de ajutoare, a explicat Meadows.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Continuăm să ne lovim de un zid pentru orice tip de legislaţie care are loc în Capitol Hill. Să sperăm că situaţia se va schimba în zilele următoare”, a spus acesta.

Parlamentarii i Casa Albă nu au reuşit să ajungă la un acord pentru o nouă rundă de ajutoare economie pentru pandemia care a ucis peste 150.000 de americani şi a declanşat cea mai gravă prăbuşire economică de la Marea Depresiune.

Ambele părţi au anunţat sâmbătă că au avut loc cele mai bune discuţii de până tunci. Dar nu a existat un semn de progrs în privins celui mai importat subiect, ajutorul de şomaj suplimentar, federal, de 600 de dolari pe săptămână, care a expirat vineri.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosy, a declarat că Donald Trump este cel care se opune menţinerii ajutorului federal suplimentar de şomaj.

Administraţia Trump doreşte ca acest ajutor să fie înlocuit de unul de o valoare mai mică, de 200 de dolari pe săptămână, considerând că acesta trebuie corelat cu nivelul salariilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.