Pieţele bursiere europene au scăzut miercuri, cu peste 1%, deoarece traderii au monitorizat câştigurile corporative, evoluţiile din Orientul Mijlociu şi datele cheie despre inflaţie, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 1% mai, iar acţiunile miniere au scăzut cel mai mult, cu 2,7%, în timp ce componenta titlurilor companiilor de petrol şi gaze a crescut cu 0,25%.

Acţiunile producătorilor europeni de semiconductori au fost în general în declin, după un raport financiar dezamăgitor publicat de producătorul olandez de cipuri ASML, care a raportat comenzi mai mici decât se aştepta şi a avertizat cu privire la vânzări în stagnare în 2024.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Sezonul raportărilor financiare ale companiilor se intensifică în Europa, printre cele care au raportat miercuri rezultatele trimestriale fiind SAP, Volvo, Deutsche Boerse şi ABB.

Pieţele din Asia-Pacific şi-au recuperat un teren pierdut pe parcursul sesiunii de tranzacţionare, după ce datele noi au arătat o creştere economică peste aşteptări în China pentru al treilea trimestru.

Indicele german DAX a scăzut cu 1,03%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,91%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,14%. FTSE MIB al bursei din Milano a coborât cu 0.82% şi IBEX 35 al bursei din Madrid cu 0.92%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.