Bursele europene au închis marţi în scădere, deoarece pieţele nu au reuşit să găsească motive de optimism înaintea reuniunii Băncii Centrale Europene (BCE) de la sfârşitul acestei săptămâni, pentru stabilirea politicii monetare, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în scădere cu 0,27%, marea majoritate a sectoarelor terminând în roşu.

Acţiunile companiilor din minerit au scăzut cu 0,9%, în timp ce titlurile companiilor de utilităţil au crescut cu 1,8%.

Analiştii se aşteaptă ca BCE să menţină ratele dobânzilor nemodificate, joi, chiar dacă inflaţia arată mai multe semne de încetinire.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a coborât cu 0,1%, CAC 40 al bursei din Frankfurt cu 0,3%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a urcat uşor, cu 0,08%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a avansat cu 0,7%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a crescut cu 0,47%.

Pieţele din Asia-Pacific au avut o evoluţie mixtă, în timpul reuniunii economice a guvernului Chinei, investitorii fiind atenţi la detaliile planurilor economice, după ce ţara a proiectat o ţintă de creştere a produsului intern brut de ”aproximativ 5%” pentru 2024. Ţara urmează să îşi crească cheltuielile de apărare cu 7,2% în 2024. Se aşteaptă ca rata inflaţiei să crească la ”aproximativ 3%”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.