Valoarea totală a instrumentelor financiare pe segmentele de acţiuni şi venit fix listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în primele opt luni ale acestui an a ajuns la aproximativ 533 milioane în echivalent euro, a anunţat luni bursa.
"Bursa de Valori Bucureşti (BVB), institutie fundamentală a pieţei de capital din România, a facilitat cu succes finanţări de peste jumătate de miliard de euro doar în primele opt luni ale acestui an. Valoarea totală a instrumentelor financiare pe segmentele de acţiuni şi venit fix listate la BVB a ajuns la aproximativ 533 milioane în echivalent euro, de la începutul anului şi până la finalul lunii august", a anunţat BVB.
În total, opt emitenţi, printre care şi statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, s-au finanţat cu succes prin emisiuni de instrumente financiare listate pe bursa românească în perioada ianuarie-august 2020.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"Este un semnal extrem de puternic, chiar şi în această perioadă de pandemie, ca accesarea unor surse multiple de finanţare, care să includă şi piaţa de capital, face parte dintr-un mix sănătos pentru orice activitate economică. Atât companiile private, cât şi statul român au apelat cu succes la Bursa de Valori Bucureşti pentru a atrage capitalul atât de vital pentru a mişca economia. Universul investiţional se extinde în mod accelerat pentru investitorii prezenţi pe bursa românească şi a crescut cu peste jumătate de miliard de euro doar luând în considerare listările de acţiuni şi obligaţiuni din primele opt luni. Bursa este în continuă expansiune şi avem semnale încurajatoare din partea intermediarilor autorizaţi ca mai mulţi emitenţi se pregătesc să acceseze piaţa de capital", a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.
La rândul său, Adrian Tanase, CEO BVB, afirmă că vrea să le ofere investitorilor posibilitatea de a accesa piaţa de capital în funcţie de profilul lor de risc.
"Succesul bursei româneşti este reprezentat de acest mix dat de prezenţa emitenţilor mari, cu acţionariat privat sau de stat, dar şi al celor din segmentul IMM, cât şi de apetitul investitorilor români care accesează din ce în ce mai frecvent instrumentele disponibile pe piaţa de capital în căutarea unor plasamente superioare pentru economiile lor. Bursa trebuie să fie o reprezentare a economiei, reprezentare în cadrul căreia acţiunile şi obligaţiunile reprezintă instrumentele financiare de bază. Ne dorim să le oferim investitorilor, existenţi sau potenţiali, posibilitatea de a accesa piaţa de capital în funcţie de profilul lor de risc astfel încât să-şi poată pune în practică diferitele strategii de investiţii”, a spus Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.