Sebastian Burduja a afirmat că verificările specialiştilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energiei (ANRE) vizează şi cazurile firmelor care au cumpărat energie mai ieftină, la preţ plafonat, mai multă decât aveau nevoie, iar cu energia în surplus au mers pe diverse pieţe şi au făcut profituri semnificative. Ministrul Energiei a adăugat că în unele cazuri amenzile au fost de peste1% din cifra de afaceri pentru o companie în domeniul energiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei s-a ocupat şi se ocupă de aceste controale şi de aceste amenzi. Eu am salutat faptul că au fost aplicate amenzi usturătoare.  Sunt şi acum, se desfăşoară peste 170 de acţiuni de control, deci mă aştept ca sancţiunile să vină şi în noul an pentru cei care nu respectă legea. Despre ce a fost vorba în aceste cazuri care au dus la amenzi ca procent din cifra de afaceri, peste 1% din cifra de afaceri şi pentru o companie în energie nu sunt bani puţini, au cumpărat energie mai ieftină, la preţ plafonat, mai multă decât aveau nevoie pentru a acoperi doar portofoliul lor de clienţi. Cu energia în surplus au mers pe diverse alte pieţe şi au făcut profituri semnificative. De aceea, ANRE a aplicat corect aceste amenzi şi cred că este un semnal pentru întreaga piaţă, cine nu respectă regule jocului, plăteşte foarte scump”, a afirmat Burduja, sâmbătă la Antena 3 CNN, întrebat despre controalele ANRE la firmele din domeniul energiei.

Burduja spunea, joi, că ANRE are în desfăşurare 170 de acţiuni de control şi va anunţa rezultatele acestora până la finalul acestui an. Ministrul Energiei a mai precizat că nu anticipează reşteri semnificative ale preţului la gaz, iar românii care nu sunt mulţumiţi de preţurile din facturi au libertatea să îşi schimbe furnizori. Liberalul a mai subliniat că schema actuală de plafonare compensare a adus stabilitate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.