Bugetul Curţii Constituţionale a fost aprobat sâmbătă, în cadrul Comisiilor reunite de buget-finanţe, cu un amendament ce prevede suplimentarea bugetului cu 765.000 de lei pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a solicitat comisiilor aprobarea a două amendamente.

Primul prevedea suplimentarea cheltuieli de personal cu 4,375 milione de lei, iar al doilea suplimentarea cheltuielilor cu bunuri servicii cu suma de 765.000 de lei.

Prezent la discuţii, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a spus că susţine amendamentul în ceea ce priveşte suplimentarea fondurilor cu bunuri şi servicii, însă nu susţine creşterea cheltuielilor pentru personal.

“Suntem obligaţi să rămânem în aceste cheltuieli pentru personal. Cu siguranţă la rectificarea bugetară din vară vom rezolva acest aspect . (...) Cel de-al doilea amendament cu bunuri si servicii suntem de acord”, a spus Ştefan.

În consecinţă, comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat, în plus faţă de bugetul de 19,659 milioane de lei al Curţii Constituţionale, propus de Guvern, suplimentarea cu amendamentul susţinut de ministrul Finanţelor.

Tot sâmbătă, în cadrul Comisiilor reunite de buget-finanţe au mai fost aprobate fără amendamente, în formele propuse de Guvern, bugetele pentru Consiliul Legislativ, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), Consiliul Concurenţei şi Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

„Bugetul nostru a fost armonizat corect de Ministerul Finanţelor, ne-a luat tot ce s-a putut lua. O să încercăm să trăim până la rectificare, nu venim în faţa dumneavoastră cu niciun amendament. Înţelegem situaţia”, a spus preşedintele CNA, Laura Georgescu.

Programul comisiilor prevede ca parlamentarii să se reunească sâmbătă, pentru a începe dezbaterile asupra ordonatorilor de credite, începând cu Administraţia Prezidenţială, de la ora 10 până în jurul orei 23.

Duminică, programul audierilor vor dura până la ora 20. Votul final asupra proiectului este aşteptat pentru marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.