CFR Călători anunţă că tarifele din transportul feroviar public de călători sunt actualizate prin majorarea cu indicele de inflaţie de 8,8%, începând chiar de marţi, 12 decembrie 2023. Actualizarea tarifelor se aplică de către toţi cei şase operatori feroviari, unul – societate naţională şi alţi cinci operatori feroviari privaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conform comunicării Autorităţii pentru Reformă Feroviară şi a prevederilor art. 17 din H.G. nr. 1453 /2022 pentru aprobarea contractelor de servicii publice pentru perioada decembrie 2022 – 11 decembrie 2032 în transportul feroviar public de călători care prevede că: ,,tarifele stabilite prin ordin al ministrului şi infrastructurii se actualizează anual cu indicele de inflaţie stabilit de Institutul Naţional de Statistică la data de 1 octombrie.”, tarifele de deservire generală din transportul feroviar public de călători vor fi actualizate prin majorarea cu indicele de inflaţie de 8,8%, începând cu data de 12.12.2023”, anunţă CFR Calatori.

Actualizarea tarifelor se aplică de către toţi cei şase operatori feroviari, unul – societate naţională şi alţi cinci operatori feroviari privaţi.

”Această actualizare raportată la indicele de inflaţie, conform prevederilor impuse de legislaţia în vigoare, vine în sprijinul echilibrării activităţii economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creşterii preţurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc”, precizeaza compania de stat.

Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până în prezent sunt valabile în continuare şi după aplicarea prevederilor H.G., menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de până la 50% din tariful integral la abonamentele destinate navetiştilor, a reducerii 90% la abonamentele şi biletele pentru studenţi, a gratuităţii la abonamentele şi biletele pentru elevi.

De asemenea se vor menţine şi ofertele comerciale ale CFR Călători prin care se acordă reduceri tarifare, ca de exemplu: reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie de peste 11 zile, de 10% reducere din tariful de transport pentru călătoria dus-întors etc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.