ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest context, candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, afirmă că jumătate dintre bucureşteni au motive să-i ”mulţumescă” actualului primar general, întrucât se spală cu apa încălzit la ibric.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avarie majoră în reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica. CET Bucureşti Vest indisponibilizată. CET Grozăveşti nu mai furnizează apă de adaos. Centrala nu poate fi repornită”, a transmis ELCEN.

Compania a precizat că  avaria s-a produs marţi, în jurul orei 18:00 pe reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secţiunea deservită de CET Bucureşti Vest.

”Acest lucru a afectat activitatea termocentralei, provocând oprirea echipamentelor aflate în funcţiune în CET Bucureşti Vest din cauza pierderilor masive de apă din reţeaua de termoficare.

O a doua spărtură produsă pe reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secţiunea deservită de CET Grozăveşti, a condus la sistarea livrării apei de adaos din CET Grozăveşti şi la imposibilitatea punerii în funcţiune a echipamentelor din centrală”, a mai precizat ELCEN.

În acest context, candidatul PSD la Primăria Bucureşti, Gabriela Firea, a transmis, miercuri, că ”jumătate dintre locuitorii Capitalei au motive să-i spună «Mulţumesc» actualului primar general! Se spală cu apă încălzită la ibric”.

”3.700 de blocuri, cele mai multe în sectorul 6, nu au apă caldă! Mai e şi frig afară! Este una dintre cele mai mari avarii din ultimii ani, iar două dintre cele patru CET-uri s-au oprit. Ce face primarul general în acest timp? Ce ştie cel mai bine când apare o criză : nimic”, a scris, miercuri, pe Facebook, Gabriela Firea.

Aceasta postează şi ”cifrele reale, verificabile de oricine interesat” cu privire la realizările din mandatul său anterior.

”Din 2016 până în 2020 s-au modernizat cu bani de la bugetul local 304 km de reţea, dintre care 67 km din reţeaua primară, 237 km din reţeaua secundară. Cu doi ani compania în insolvenţă şi alţi doi ani cu bugetul primăriei tăiat la jumătate! Nicuşor Dan mai bine le-ar reaminti bucureştenilor care nu au apă caldă cine a muncit pentru cele 300 milioane de euro fonduri europene, când a fost semnat contractul şi de ce a început el lucrările abia după trei ani”, a mai transmis Firea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.