Dezvoltatorul WordPress Automattic a cumpărat Beeper, compania din spatele soluţiei de comunicare care a reuşit, pentru puţin timp, să facă o punte între iMessage şi Android.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două părţi nu au anunţat valoarea tranzacţiei, însă, surse apropiate acestora susţin că Automattic a plătit 125 de milioane de dolari pentru a cumpăra Beeper.

În urma achiziţiei, toţi angajaţii Beeper sunt absorbiţi de Automattic, inclusiv fondatorul Eric Migicovsky, care va deveni şeful diviziei de comunicare.

Aceasta este deja a doua soluţie de comunicare între platforme multiple pe care o face Automattic, după ce a cumpărat şi Text.com în octombrie 2023.

Prin cele două tranzacţii, Automattic pariază pe un viitor al aplicaţiilor de comunicare open-source şi multi-platforma, opus situaţiei prezente, în care soluţiile de comunicare sunt închise şi nu schimbă mesaje cu alte aplicaţii.

Strategia Automattic pare inspirată şi de trendul autorităţilor din diverse regiuni, în frunte cu Uniunea Europeană, care încep să forţeze marile companii să deschidă accesul la soluţiile populare de comunicare, cum sunt WhatsApp si Messenger.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.